15 caracteristici uimitoare al unui telefon ce nu ştiai că există

[videopress b2m6Z676]

Suntem în permanență conectați la smartphone-ul nostru și, cu toate acestea, nu îl folosim la adevărata sa capacitate.

Smartphone-urile sunt ca niște computere compacte în buzunarul nostru, cu funcții care ne pot face viața mai ușoară. Unele dintre aceste funcții devin disponibile prin instalarea unor aplicații, altele sunt deja încorporate în sistemul de operare al telefonului. O statistică arată că avem, în medie, 20 de aplicații instalate pe smartphone, dar folosim zilnic doar 5 dintre acestea.
Ai deplin control asupra sistemului audio din mașină
Sistemele inteligente audio ale mașinilor îți permit să le conectezi la smartphone-ul tău, prin Bluetooth, oferindu-ți astfel posibilitatea de a le uni într-un singur device. Vei avea astfel control asupra playlist-ului, un sistem de navigare deștept și vei putea primi informații din trafic, astfel încât orice drum să fie o plăcere. Bineînțeles, vei avea nevoie de un astfel de suport de telefon auto, pentru a-ți putea încărca smartphone-ul și a nu-l scăpa pe jos, prin mașină. Compact, ieftin și usor de folosit, suportul pentru telefon îi este indispensabil oricărui șofer.
Îți monitorizezi pulsul
Unele modele mai noi de telefoane au integrat un sistem care îți măsoară pulsul, însă există și aplicații compatibile cu multe modele de smartphone-uri, care fac același lucru. Instant Heart rate sau Runtastic Heart Rate, disponibile atât pentru Android, cât și pentru iOS, se vor dovedi extrem de utile atunci când faci mișcare sau când vrei pur și simplu să îți măsori pulsul.
Faci căutări vocale
Comenzile vocale sunt disponibile atât pe sistemele de operare iOS, cât și pe Android și te pot ajuta mai ales să salvezi timp sau să faci mai multe lucruri în același timp. Icon-ul microfonului din Google îți permite să faci căutări, să trimiți e-mailuri sau mesaje SMS, să afli informații utilitare despre vreme sau despre starea traficului, dar și să urmărești bagajul în avion sau să afli ce melodie cântă în apropierea ta. Dacă nu vrei să folosești o aplicație separată pentru fiecare dintre aceste lucruri, atunci poți folosi aplicația Google sau pe Siri, asistentul digital al telefoanelor care operează cu iOS. Un telefon performant nu mai este de mult un moft, ci este o nevoie reală, care îți aduce numeroase beneficii, după cum notează Coolosophy.ro.
Îl transformi în telecomandă
Telefoanele cu infraroșu pot fi folosite cu orice tip de device care răspunde comenzilor prin infraroșu. Asta înseamnă că îți poți folosi telefonul drept telecomandă pentru televizor, pentru combină, boxe sau alte aparate. Dacă telefonul tău nu are un astfel de program instalat, poți folosi una dintre numeroasele aplicații disponibile. Peel Smart Remote este una dintre cele mai descărcate și utilizate astfel de aplicații.
Identifici melodiile care îți plac
Nu ai nevoie de Shazam sau SoundHoud pentru a găsi cu ușurință o melodie pe care tocmai ai auzit-o. Atât Google, cât și Apple sau Microsoft oferă gratuit această funcție. Asistenții virtuali Google Now, Siri sau Cortana îți pot identifica la fel de ușor artiștii și melodiile preferate.
Îl transformi în consolă de gaming
Telefoanele cu Android pot fi transformate în console bune și funcționale, pe care să le conectezi la monitoare cu ajutorul unui cablu HDMI. Singurul dezavantaj, mai ales dacă ești un gamer înrăit, este că, în timp, ecranul touchscreen al telefonului se poate deteriora și își pierde sensibilitatea.
Nu mai are nevoie de parolă când ești acasă
Smartphone-urile au dezvoltat foarte mult sistemele de blocare a ecranului, iar pentru deblocarea acestuia poți folosi sistemul cu amprentă, o parolă sau un model prestabilit pe taste. Însă puțini știu că sistemul de Smart Lock are și opțiunea de a se dezactiva automat atunci când te afli într-un loc sigur, de exemplu acasă. Tot ce trebuie să faci este să introduci adresele, iar când telefonul te va detecta ca fiind într-una dintre acele adrese, ecranul va rămâne deblocat.
Așadar, există numeroase funcții prin care telefonul tău îți poate ușura viața, iar în multe cazuri nici nu este nevoie să îi încarci memoria cu aplicații inutile.

Lasă un răspuns