Zaharul alb rafinat este o parte integranta a majoritatii dietelor noastre. Acest obicei este nesănătoasă și dăunătoare corpului nostru. Cauzează diferite efecte negative, de la probleme de greutate la deficiențe nutriționale.

Din fericire, există mulți îndulcitori naturali care servesc scopului dual de a vă satisface dulcele dulce și de a vă îmbunătăți bunăstarea generală.

Iată cinci alternative sănătoase de zahăr rafinat,

1. Stevia

Stevia este un îndulcitor natural fără calorii și zero carbohidrați. Este de 40 de ori mai dulce decât masa obișnuită de zahăr fără a avea niciunul dintre efectele rele asociate. Deoarece nu modifică nivelele de glucoză din sânge, este o opțiune de îndulcire sigură și pentru diabetici. Savurați băutura adăugând acest îndulcitor stabil termic.

2. Miere brută

Mierea naturală , cel mai frecvent îndulcitor natural, este ambalată cu vitamine, substanțe nutritive și minerale. Calorii scazute, mierea organica este o optiune sanatoasa si sigura. Îți satisface dintele dulce, îți îmbunătățește imunitatea și ajută la tratarea afecțiunilor comune precum tusea și frigul. Pentru a obține beneficii maxime și pentru a preveni pierderea de nutrienți, rumeniți-le peste alimente sau băuturi calde.

3. Zahăr de nucă de cocos

Zahărul de cocos este extras din sapa de flori de nucă de cocos, care poate fi folosit în siguranță de către diabetici, deoarece este scăzut pe indicele glicemic. Împachetat cu nutrienți, zahărul de nucă de cocos multifuncțional este una dintre cele mai bune alternative la zahărul alb rafinat. Zaharurile organice de nucă de cocos sunt mai sigure deoarece sunt neprelucrate și lipsite de substanțe chimice.

4. Palm Jaggery

Palm Jaggery este un îndulcitor natural bogat în nutrienți extras din palmieri. Acest îndulcitor nerafinat este încărcat cu minerale precum fierul, manganul și potasiul, ceea ce îl face un îndulcitor sănătos și sigur pentru utilizarea zilnică. Adăugarea unei linii de îndulcitor bogat în nutrienți la băutura dvs. de dimineață vă va lăsa energizată și sănătoasă.

5. Siropul de arțar

Mai puțin în calorii decât mierea, Maple Syrup este cea mai bună alegere pentru persoanele cu un palat ușor mai dulce. O sursă bogată de antioxidanți și minerale precum fierul, magneziul, potasiul și zincul, siropul de arțar ajută la lupta împotriva radicalilor liberi din organism și mărește imunitatea. Siropul termic stabil poate fi utilizat practic în orice preparat alimentar.

Faceți un pas important în lupta împotriva vieții nesănătoase. Înlocuiți zahărul rafinat cu oricare dintre alternativele enumerate aici și vedeți diferența pe care o aduce în viața ta.

Lasă un răspuns