Acord sau NU? Theresa May avertizează că alternativa la acordul de Brexit propus de ea este lipsa oricărui acord

Premierul britanic Theresa May a avertizat că alternativa la acordul de Brexit propus de ea este lipsa unui acord, în contextul în care mai mulţi parlamentari conservatori contestă propunerile şefei Guvernului de la Londra, informează postul RTE.

“Cred că alternativa la asta este să nu avem niciun acord”, a declarat May pentru BBC TV.

Principalul diferend în negocierile între Marea Britanie şi UE este cel privind frontiera între Irlanda şi regiunea britanică Irlanda de Nord, cele două părţi încercând să evite reinstaurarea unei frontiere strict controlate.

Publicaţia The Times a relatat că Michel Barnier, negociatorul-şef al UE, lucrează la întocmirea unui nou protocol care descrie modul prin care tehnologia ar putea fi utilizată pentru minimizarea controalelor la frontieră.

Barnier a declarat săptămâna trecută că este “posibil” ca UE şi Marea Britanie să ajungă la un acord pe tema Brexit în următoarele opt săptămâni.

Liderii Uniunii Europene urmează să se întâlnească săptămâna aceasta la un summit informal la Salzburg, Austria.

Liderii ţărilor din Uniunea Europeană ar putea anunţa în cursul întâlnirii de la Salzburg că în luna noiembrie va avea loc un summit extraordinar pe tema Brexit, data cea mai probabilă fiind 13 noiembrie, informează cotidianul The Guardian, citând diplomaţi şi oficiali UE.

Lasă un răspuns