Acuzaţii grave la nivel înalt. Orban către Toader: Să recunoască public că a fost recompensat

Întrebat duminică la Suceava despre declaraţia lui Toader, care, întrebat când crede că va termina preşedintele Klaus Iohannis de citit motivarea CCR legată de revocarea Laurei Codruţa Kovesi, a răspuns că întrebarea corectă este când va termina de înţeles, Orban a răspuns: “Domnul Rudotel trebuie să spună adevărul oamenilor şi să recunoască public că a fost recompensat pentru poziţia sa în favoarea infractorilor de care ascultă cu un nou mandat în cazul Comisiei de la Veneţia, pe ascuns, fără a intra în selecţia publică şi că a primit această formă de mită pentru conduita sa nu în favoarea independenţei justiţiei, nu în favoarea unui sistem de justiţie care să facă dreptate în România, ci în favoarea unui sistem de justiţie care să fie ocupat politic de PSD”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, întrebat sâmbătă la Suceava când crede că va termina preşedintele Klaus Iohannis de citit motivarea CCR legată de revocarea Laurei Codruţa Kovesi, a răspuns că întrebarea corectă este când va termina de înţeles.

”Întrebarea corectă este când va termina de înţeles, pentru că poţi să citeşti ceva şi să nu înţelegi ce citeşti. Când va termina de înţeles, când va termina de deliberat în sensul de a lua o hotărâre sau alta…”, a răspuns Tudorel Toader.

CCR a publicat în 7 iunie motivarea prin care arată că şeful statului şi-a arogat atribuţii pe care nu le are şi le-a îngrădit pe cele ale ministrului Justiţiei, atunci când a refuzat revocarea Laurei Codruţa Kovesi, cerută de Tudorel Toader.

Preşedintele a anunţat că va citi motivarea Curţii până o va înţelege, dar va da un răspuns într-un termen rezonabil.

Sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis a declarat la Sibiu că ”astăzi este încă săptămâna în care citim” motivarea Curţii.

Lasă un răspuns