Alege forma de mişcare care îţi face plăcere

Privirea se încarcă de priveliști frumoase, culori vii și crude, auzul distinge șoapta vântului, foșnetul mării și murmurul izvoarelor. Redescoperim că trăim într-o lume frumoasă și tainică ce așteaptă mereu să fie admirată și pusă în valoare. Ca să fii cu adevărat fericit trebuie să vrei și să știi a te dărui, să fii mereu alături de ființele iubite, de familie, prieteni, de plante și animale, să te simți util și iubit de tot ce te înconjoară. Nu poți trăi doar pentru tine, afecțiunea, compasiunea și iubirea fac echilibrul emoțiilor și stărilor sufletești, dăruind bucuria și împlinirea. În tumultul acestor vremi zbuciumate ce le trăim, iubirea a devenit un mijloc de supraviețuire. Să învățăm a fi toleranți, blânzi și senini, ascultând și înțelegându-i pe cei ce ne sunt aproape spre a găsi cuvintele care să le fie de ajutor. Suntem făcuți din aceeași plămadă și purtăm același tipar divin. Și dacă tot avem vreme bună, de ce nu ne-am ocupa nițel și de exerciții fizice? Ne știm plânge că ne dor articulațiile, asta pentru că afecțiunile de acest fel apar mai ales atunci când segmentele respective sunt insuficient utilizate, prea mult ori greșit solicitate. Corectarea acestor probleme se face într-un mod eficient cu ajutorul gimnasticii, putându-se recăpăta astfel mobilitatea și funcționalitatea segmentului afectat. Să nu uităm însă, că terapia prin mișcare, în cazul persoanelor cu afecțiuni ale articulațiilor, se face doar la recomandarea medicului specialist și sub atenta supraveghere a unui antrenor.

Atenție la ținută! Poziția spatelui trebuie să fie dreaptă, indiferent că mergem, stăm în picioare sau pe scaun. Vom arăta mai bine, prevenind contracturile și efectele dureroase ale poziției defectuoase. Treptele reprezintă o formă de mișcare pentru rezistența fizică. Renunțați definitiv la lift, putând înlocui astfel un antrenament la sală. Plăcut și util. Nu aveți scări, nu-i bai! Mergeți la sală alegând o formă de mișcare ce vă face plăcere, vă deconectează, menținându-vă în mare formă. Indiferent de vârstă. Învățați tehnici de relaxare și meditație, vă vor ajuta să vă eliberați de stres. Evitați să stați prea mult în picioare, există pericolul să faceți varice. De câte ori aveți posibilitatea țineți picioarele ridicate pe un scaun. Dormiți 7-8 ore pe noapte, ascultați muzică, are un efect magic asupra sufletului. Interziceți interdicțiile, cu cât sunt mai severe cu atât pofta e mai mare. Mâncați din când în când tot ce doriți, chiar și dulciuri și savurați-le din plin. Se zice că tot ce este bun este ilegal, imoral sau îngrașă. Și nu uitați să fiți mereu veseli și fericiți bucurându-vă de fiecare clipă din viața primită în dar!

 

„Nu poți trăi doar pentru tine, afecțiunea, compasiunea și iubirea fac echilibrul emoțiilor și stărilor sufletești, dăruind bucuria și împlinirea”

Lasă un răspuns