ALERTĂ METEO. ANM a emis prima averizare cod PORTOCALIU de viscol din această iarnă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o avertizare nowcasting cod portocaliu de viscol pentru zona de munte a judeţului Suceava, valabilă până la ora 17:00.

Avertizarea vizează zona de munte, peste cota 1.800 metri, unde meteorologii avertizează că se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze ce vor atinge 100-120 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada şi reducând vizibilitatea, dar şi ninsoare.

Meteorologii au prelungit, până la ora 17:00, şi codul galben emis pentru zona de munte a judeţului Caraş-Severin, unde se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge 80-90 km/h, visolind ninsoarea sau spulberând zăpada şi reducând vizibilitatea orizontală şi ninsoare slabă.

Până la 16:00, este în vigoare o atenţionare cod galben de intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 70…80 km/h şi izolat 90…100 km/h pentru mai multe localităţi din judeţul Covasna.

Până la 18:00, este în vigoare şi un cod galben vizând intensificări ale vântului, cu viteze ce vor atinge 90..110 km/h pentru zonele montane de peste cota 1.800 de metri ale judeţelor Prahova şi Dâmboviţa.

Lasă un răspuns