ALERTĂ METEO: Cod PORTOCALIU şi GALBEN de viscol. Care sunt judeţele afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi seara, atenţionare cod portocaliu de viscol pentru judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin. Alte şapte judeţe sunt sub atenţionare cod galben.

UPDATE: Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt puternic de marţi de la ora 23.00 până miercuri la ora 5.00 în zona de munte a judeţelor Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa.

Potrivit ANM, în judeţele Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, în zona de munte, la peste 1800 m, vântul va avea viteze de 90…120 km/h ce spulberă puternic zăpada. Vizibilitatea poate fi mai mică de 50 de metri.

De asemenea, de marţi, de la ora 23.00 până miercuri la ora 5.00, este anunţat vânt cu viteze de 80…100 km/h, la peste 1500m, asociat local cu transport de zăpadă care va reduce vizibilitatea.

Cod portocaliu şi galben de viscol

Meteorologii anunţă cod portocaliu pentru judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin este valabil până la ora 23.00.

Potrivit ANM în aceste judeţe vor fi intensificări ale vântului care vor atinge 100-110 km/h şi izolat 125 km/h, dar va şi ninge viscolit, iar zăpadă spulberată va determină scăderea vizibilităţii sub 50 de metri.

De asemenea, în judeţele Buzău, Vâlcea, Gorj, Prahova, Argeş, Dâmboviţa şi Suceava este cod galben de viscol, valabil până la ora 23.00.

Lasă un răspuns