Alexander Zverev reuşeşte performanţa carierei şi câştigă Turneul Campionilor în faţa lui Djokovic

Jucătorul de tenis german Alexander Zverev, locul 5 ATP, a câştigat, duminică seară, trofeul de la Turneul Campionilor de la Londra, după ce l-a învins în finală pe liderul mondial Novak Djokovic, scor 6-4, 6-3.

Germanul şi-a adjudecat primul set cu un serviciu imbatabil, fiind primul jucător de tenis care a reuşit să-i smulgă sârbului un set în această competiţie.

Al doilea set a început cu un break din nou pentru german, urmat de un break făcut de Novak Djokovic, care a părut pur şi simplu prea obosit ca să mai alerge după mingile servite de Zverev.

Ambii jucători au căzut pe serviciu în setul secund, însă germanul de 21 de ani a reuşit, cu o deplasare mai bună în teren, să câştige şi cea de-a doua rundă şi să-l înfrângă pe liderul mondial.

Este cea mai bună performanţă a carierei pentru Alexander Zverev, care câştigă 500 de puncte ATP şi un cec în valoare de 1.280.000 de dolari.

Zverev a jucat pentru prima dată finala Turneului Campionilor, în timp ce Djokovic a evaluat pentru a şaptea oară în finală, sârbul având în palmares cinci trofee, obţinute în 2008, 2012, 2013, 2014 şi 2015.

Germanul este cel mai tânăr finalist de la Turneul Campionilor din 2009, de când Juan Martin del Potro reuşea să acceadă în finală la vârsta de 21 de ani.

Ultimul jucător de tenis german care a ridicat trofel de la Turneul Campionilor a fost Boris Becker în 1995.

Anul trecut, trofeul a fost câştigat de bulgarul Grigor Dimitrov.

Lasă un răspuns