Arădeni prinși de urgia din Grecia

„Am trecut din Paradis în Infern”. Acesta este singurul lucru pe care îl mai pot spune arădenii prinși de urgia din Grecia. Insulele elene se află sub atenționare Cod Roșu de ploi, furtuni și vânt, autoritățile intervenind pentru a-i evacua pe turiști și locuitori din zonele care au fost deja inundate.

Inundațiile au surprins și mai multe familii de arădeni care se aflau în zona Halkidiki, în concediu. Ploile abundente au dus la inundarea zonei și arădenii au fost evacuați. „Au venit și ne-au evacutat. Am fost mutați într-o altă zonă, la un alt hotel. Suntem mai multe familii de arădeni în această situație. Momentan se încearcă recuperarea mașinilor cu care am venit în concediu. Acestea erau pline de apă”, ne-a mărturisit una dintre arădence. Imaginile surprinse de arădeni sunt cu atât mai impresionante cu cât în urmă cu doar o zi aceștia se bucurau de soare, plajă și o zonă deosebit de frumoasă, iar acum se simt captivi în Infern, printre șuvoaiele de apă.

Serviciul Național de Meteorologie din Grecia (EMY) a emis un Cod Roșu de vreme extremă, inclusiv ploi abundente și furtuni puternice, relatează site-ul publicației Greek City Times. Vremea s-a înrăutățit încă de marți, 26 iunie, fiind ploi abundente în mai multe părți ale țării. Zeci de pompieri au fost trimişi în zonele afectate şi au evacuat turişti şi localnici din calea torenţilor. Ploile și furtunile vor continua să afecteze insulele elene și în perioada următoare, potrivit meteorologilor.

Lasă un răspuns