Aradul privit de sus: un oraș care impresionează

Imaginile surprinse cu ajutorul dronelor ne arată un altfel de oraș: mai verde și mai curat: impresionant.

Suntem obișnuiți cu un oraș prăfuit, murdar și aglomerat. Imaginea clădirilor cu tencuială scorojită și a balcoanelor ce stau să ne cadă în cap nu mai este o noutate. Și totuși, Aradul are și o altă imagine. O insulă verde în centrul municipiului, clădiri istorice impresionante și o altă viziune de undeva… de sus.

Imaginile pe care vi le prezentăm au fost surprinse de către o dronă a Instituției Prefectului Județului Arad, cu ocazia Zilei Drapelului, și vin să aducă o altă perspectivă asupra Aradului. Ce ne-a atras nouă atenția? Că Aradul, privit dintr-un alt unghi, este un oraș deosebit, cu arhitectură demnă de admirat, că avem pe Bulevard o oază de verdeață – pomii din parcarea mediană și spațiul verde adiacent fiind o gură de oxigen bine-venită. Nu ne-au scăpat, însă, imaginile cu acoperișurile palatelor din zona Bulevardului care au vizibile urme de uzură, sau că traficul prin Centrul orașului este infernal și sufocant.

Desigur, atunci când coborâm la nivelul asfaltului, perspectiva orașului se schimbă într-un gri prăfuit. Dar totuși, pentru câteva momente ne putem delecta cu imaginile unui altfel de Arad.

Lasă un răspuns