Aradul rămâne pe harta tenisului

„Avem o veste care credem îi va bucura pe iubitorii sportului din Arad, a XIV-a ediție a Trofeului Ilie Năstase la tenis feminin se va desfășura, între 4-12 august, cu sprijinul FRT, care asigură premiile de 15.000 de dolari, și a unor sponsori locali. Sperăm să se alăture și autoritățile locale”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, susținută ieri, Anela Freer. Directorul turneului a refăcut firul evenimentelor legate de (ne)finanțarea din partea Consiliului Județean Arad, prin Centrul Cultural Județean, care a decis scoaterea din calendarul propriu a evenimentului, iar apoi a respins proiectul înaintat de CS Fan Arad. „Totuși, mai am o speranță, că atât Consiliul Județean, cât și Primăria, ne vor sprijini”, spune Freer.
Înscrierile jucătoarelor se fac la ITF (Federația Internațională de Tenis), până la mijlocul lunii viitoare, fiind așteptate tenismene din peste 20 de țări. „Nu credem că există un eveniment, de orice fel, în Arad care să strângă în același timp oameni din atâtea țări”, a subliniat directorul turneului.
În acest an sunt doar 6 turnee feminine în Circuitul ITF al României: Curtea de Argeș (în această săptămână), Focșani, București (2) și Galați, cel de la Arad fiind cel mai „vechi”.
De remarcat că două din ultimele trei campioane de la ITF Arad participă în aceste zile la calificările de la Wimbledon, ajungând în turul decisiv: slovena Tamara Zidansek – câștigătoare în 2015 -, care a intrat recent în Top 100 WTA, și Gabi Ruse – campioana de anul trecut -, ce a pătruns în Top 200 WTA.

Lasă un răspuns