Au apărut 22 cazuri noi de infecţie cu virus West Nile în ultima săptămână

Ministerul Sănătăţii anunţă că, în ultima săptămână, au fost confirmate 22 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile. În total, 30 de oameni au murit.

De la debutul sezonului 2018 până în prezent, au fost înregistrate 237 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile, fiind înregistrate 30 decese la pacienţi cu co-morbidităţi.

Deşi iniţial, ministerul Sănătăţii anunţase 25 de decese din această cauză, ulterior instituţia condusă de Sorina Pintea a revenit cu precizări, urcând bilanţul la 30 de morţi.

În Bucureşti, s-au înregistrat nouă decese, patru în judeţul Iaşi, trei în judeţul Olt.

Două decese au fost consemnate în fiecare din judeţele Constanţa Dolj şi Bihor şi câte un deces în judeţele Alba, Brăila, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Suceava şi Teleorman.

În ultima săptămână, au fost confirmate 22 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile.

Având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de ţânţari atât în mediul urban cât şi în cel rural, pentru perioada următoare odată cu răcirea vremii, se aşteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire, anunţă ministerul Sănătăţii.

Lasă un răspuns