Au fost desemnaţi cei mai pricepuţi sanitari din municipiu

Marţi şi miercuri, pe terenul Constructorul (UVVG) de pe malul Mureşului s-a desfăşurat concursul „Sanitarii pricepuţi” – o competiţie de acordare a primului ajutor, organizată de Crucea Roşie Arad pentru elevi. Comparativ cu anii trecuţi, participarea a fost mult sub aşteptări, din concurs fiind absente şcoli care au obţinut rezultate foarte bune de-a lungul timpului. O posibilă cauză a acestei stări de fapt ar fi lipsa motivării participanţilor – fie că vorbim de elevi, fie de cei care îi pregătesc. „Nu există preocupare din partea cabinetelor medicale şi a cadrelor didactice pentru stimularea elevilor şi participarea la concurs. Din cauza delăsării, multe şcoli cu tradiţie nu s-au prezentat la concurs, în ciuda faptului că e o competiţie foarte utilă elevilor” – spune, extrem de  supărată, Iudita Cuvineanu, director al Crucii Roşii Arad.

În cele din urmă, în confruntarea sanitarilor din municipiu şi din zona suburbană s-au înscris 78 de elevi. Cunoştinţele lor teoretice şi practice privind acordarea primului ajutor au fost evaluate de un juriu format din medici şi asistenţi medicali de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Arad. Cei mai pricepuţi s-au dovedit a fi sanitarii de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” (locul I, categoria „licee”), cei de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” (locul I, categoria „gimnaziu”) şi cei de la Şcoala Gimnazială „Ioan Slavici” (locul I, gimnaziu, localităţi suburbane).

Faza judeţeană

Peste două săptămâni, pe 23 mai, este programată faza judeţeană a concursului „Sanitarii pricepuţi”. Sunt aşteptate să participe 15 echipaje, între acestea numărându-se şi două echipaje străine, din Ungaria şi din Serbia.

Lasă un răspuns