Autorităţile au ordonat evacuarea locuitorilor din nord-vestul Floridei din cauza uraganului Michael

Autorităţile din Statele Unite au ordonat luni evacuarea locuitorilor din mai multe oraşe din nord-vestul statului american Florida, din cauza uraganului Michael, care urmează să lovească zona miercuri, au anunţat autorităţile locale, relatează Associated Press.

Uraganul Michael este încadrat momentan la categoria 1, dar reprezentanţii Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) au avertizat că acesta ar putea fi încadrat zilele următoare la categoria 3.

Meteorologii au anunţat că precipitaţiile vor fi de aproximativ 30 de litri/mp şi există risc crescut de inunaţii.

Rick Scott, guvernatorul din Florida, a declarat stare de urgenţă în peste 20 de oraşe din nord-vestul statului şi a anunţat că numărul zonelor evacuate este posibil să crească. Peste 5.000 de soldaţi au fost mobilizaţi pentru a interveni în caz de nevoie.

„Nu mai avem timp. Astăzi este ziua în care trebuie să ne facem un plan, deoarece mâine poate fi prea târziu. Este important să aveţi grijă de voi, de familiile voastre şi de afacerile voastre având în vedere apropierea uraganului Michael”, a transmis guvernatorul prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter.