Aveți grijă de produsele cosmetice pentru ochi pe care le utilizați

De-a lungul timpului, femeile au simțit presiunea de a arăta frumos. Chiar de la figură la păr, ten și ochii, femeile sunt văzute făcând eforturi pentru a îmbunătăți modul în care arată.

Ochii au fost întotdeauna un factor foarte important care adaugă frumusețea unei femei. Cu toate acestea, îngrijirea ochilor este un factor vital care nu trebuie neglijat.

Femeile din întreaga lume folosesc kohl (kajal), ochelari de vedere și o umbră de ochi pentru a-și face ochii mai frumosi. Cu toate acestea, așa cum îndeamnă dr. Kelkar de la NIO Eyes, este timpul să fim conștienți de adevărul din spatele acestor produse cosmetice înainte de a le folosi orbește.

Dr. Kelkar descurajează utilizarea Kajal sau Kohl, deoarece este cunoscut că conține săruri ale metalelor grele cum ar fi antimoniu și plumb. Rapoartele au legat utilizarea de Kohl pentru a conduce otrăvire la copii! Asigurați-vă că toate urmele de machiaj, în special kajal, sunt complet șterse înainte de a merge la culcare.

Cei care folosesc lentile de contact trebuie să fie foarte atenți în timp ce folosesc machiajul ochilor și trebuie să respecte strictul obiectiv și igiena ochilor.

Cea mai gravă problemă legată de machiajul ocular implică leziuni ale corneei adesea în timpul aplicării cosmeticelor. Oțelul, rimelul sau unghia adesea scarpină corneea, ducând la abraziune corneană, care, la rândul ei, se poate infecta, ducând la ulcer cornean potențial orbitor.

Toate produsele cosmetice pentru ochi conțin conservanți care întârzie creșterea bacteriilor în machiaj. Cu toate acestea, utilizarea de cosmetice vechi poate duce la conjunctivită. NIO Ochii se întâlnesc de multe ori cu pacienții care suferă de mâncărime, arsuri, ruperea, umflarea și înfundarea pleoapelor din cauza alergiilor la produse cosmetice. Dr. Kelkar sugerează că substanțele hipoalergice trebuie căutate pentru a verifica factorul de siguranță. De exemplu, creionul creionului și umbrele de ochi pulbere pot provoca mai puțină iritare decât linia lichidă și umbrele lichidului. Cu toate acestea, dacă problema persistă chiar și după schimbarea mărcilor, utilizatorul trebuie să consulte imediat un medic.

Adesea, companiile pretind că folosesc vitamine și alte micronutrienți în produsele lor cosmetice. Cu toate acestea, numeroase mărci de renume sunt cunoscute pentru a folosi metale grele cum ar fi cadmiu, beriliu, arsen și plumb în produsele lor. Utilizarea repetată și îngrijirea necorespunzătoare pentru curățare pot duce la otrăviri cronice.

În cele din urmă, Dr. Kelkar are un cuvânt foarte sfătuitor: “Folosiți produse cosmetice minime sau nu și acceptați că sunteți frumoși chiar și fără machiaj!”

Lasă un răspuns