Bărbatul, care ar fi lucrat în Armată, a vrut să îşi omoare fiica şi iubita poliţist

Bărbatul din Bistriţa, care s-a aruncat de la etajul patru, încercând să se sinucidă, a improvizat o instalaţie explozivă pentru a arunca în aer apartamentul în momentul în care ar fi intrat fiica sau concubina sa. Surse din anchetă au declarat că acesta lucra în Armată, iar iubita sa, în Poliţie.

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale şi criminaliştii IPJ Bistriţa-Năsăud au declanşat o anchetă în cazul exploziei care a avut loc, miercuri, într-un bloc din Bistriţa după ce un bărbat a încercat să se sinucidă şi s-a aruncat de la etajul IV. Acesta a improvizat o instalaţie explozivă pentru a-şi răni sau chiar omorî concubina şi fiica în momentul în care cele două urmau să intre în apartamentul în care locuiau.

Bărbatul de 50 de ani este din Bucureşti, militar, care locuia în chirie împreună cu concubina de 43 de ani şi cu fiica lor în vârstă de 17 ani. Surse din anchetă au declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că, miercuri după-amiaza, bărbatul a pus în aplicare un plan pentru a se răzbuna pe femeie, deoarece aceasta i-a spus că se despartă de el.

Aceleaşi surse au precizat că iubita bărbatului este poliţistă şi a fost plecată în concediu cu fiica lor în vârstă de 17 ani. Miercuri, cele două s-au întors acasă din vacanţă şi, în momentul în care s-au apropiat de bloc, bărbatul în vârstă de 50 de ani s-a aruncat de la etajul patru al apartamentului în care locuiau cu chirie, strigând “Adio iubito”!

Un echipaj SMURD l-a preluat pe bărbat în stare critică şi l-a dus la spital, unde este internat în comă.

După incident, fiica celor doi a încercat să a ajungă în apartament, însă nu a putut deschide uşa. După ce a forţat-o, a văzut nişte fire întinse în apartament, astfel că şi-a dat seama de faptul că ceva nu este în regulă şi a încercat să fugă. Câteva clipe mai târziu, apartamentul a explodat.

Fata a reuşit să scapte nevătămată din explozia pusă la cale de tatăl ei pentru a se răzbuna.

Din cauza suflului exploziei, un pompier, concubina bărbatului, şi o femeia însărcinată aflată lângă bloc au fost răniţi de bucăţile de sticlă şi de tencuială împrăştiate.

Femeia însărcinată a primit îngrijiri la faţa locului şi a refuzat transportul la spital în timp ce pompierul şi poliţista au ajuns la spital.

“În urma incidentului petrecut în această după-amiază, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa au ajuns trei persoane: un bărbat de 50 de ani, în stare critică, cu fracturi toraco-abdominale şi de bazin şi cu o leziune a pancreasului în urma căderii de la înălţime, în şoc hemoragic, în comă profundă, intubat; un bărbat de 30 de ani, surprins de suflul exploziei din blocul de locuinţe, cu fractură craniană, hematom epidural, contuzii şi plăgi, în stare stabilă, urmând a fi consultat de medicul neurochirurg şi o femeie de 43 de ani, de asemenea surprinsă de suflul exploziei, cu multiple plăgi şi o contuzie la genunchiul drept, conştientă, stabilă hemodinamic şi respirator. Cei trei pacienţi se află în curs de investigaţii şi tratament”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Camelia Strugari.

Poliţiştii sunt la faţa locului şi fac măsurători.

“Din primele date, se pare că ar fi vorba despre o acţiune intenţionată, iar în urma căzăturii, bărbatul de 50 de ani, din Bucureşti a fost grav rănit. Ulterior, în apartamentul din care s-ar fi aruncat bărbatul a avut loc o explozie, în urma căreia trei persoane au fost rănite. În aceste momente, poliţiştii de investigaţii criminale, împreună cu criminaliştii efectuează cercetarea la locului faptei, urmând a fi stabilite cauzele şi împrejurările în care a avut loc evenimentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Crina Sârb.

Structura de rezistenţă a blocului în care a avut loc explozia nu este afectată, nefiind necesară evacuarea imobilului.

Compania care se ocupă cu distribuţia gazului a oprit alimentarea blocului până în momentul în care vor putea remedia defecţiunile apărute din cauza exploziei.

Lasă un răspuns