Băsescu, despre cazul Rarinca: Au tăbărât Kovesi şi Stanciu pe ea. A fost un comportament de stat mafiot/ Ce spune despre despre întâlnirile de la sediile SRI

Fostul preşedinte Traian Băsescu a catalogat drept “comportament de stat mafiot” reacţia Laurei Codruţa Kovesi şi Liviei Stanciu în cazul Rarinca, spunând că au fost mulţi oameni ţinuţi în arest cu brutalitatea, Băsescu a vorbit şi despre întâlnirile de la sediile SRI.

“Nu am niciun dubiu că au fost oameni listaţi să fie eliminaţi, nu am să îi pomenesc, pentru că nu am informaţia decât sporadic pe ici pe colo. Sunt şi oameni care au fost vizaţi să fie îndepărtaţi. Eu nu văd o logică. Eu după ce s-a întâmplat cu doamna Rarinca, pe care nu o cunosc, dar am văzut că după ce a fost achitată aşa a tăbărât Kovesi şi Livia Stanciu pe ea, încât a fost condamnată. A fost un comportament de stat mafiot. Ce interes ai ca tu Kovesi să ceri recurs în anulare? Condamnaţi un om. Atunci m-a îngrozit ce au putut să facă cele două doamne’, a declarat Traian Băsescu, la România Tv.

“Au fost mulţi oameni ţinuţi în arest cu brutalitatea, iar problema acum, mă uit la câţi se bucură şi practic mesajul lor este de a demola toată justiţia. Dau o replică: Băsescu a aprobat codul penal. Codul Penal a stat într-o comisie în perioada lui Victor Ponta. Codurile, să nu creadă cineva că le-a lucrat Băsescu la Cotroceni. Nu, cei mai mari profesori universitari, au fost 10 milioane de euro de la Banca Mondială pentru ca aceşti mari profesori, avocaţi de renume, au fost bine plătiţi să scrie acele Coduri”, a mai spus fostul preşedinte.

Băsescu declară că nu a intervenit niciodată pentru un dosar penal şi se întreabă când au început abuzurile.

“Ce vă pot garanta e că niciodată nu am cerut unui procuror sau judecător să facă sau să nu facă un dosar. Nici măcar pentru fratele meu nu am intervenit. Nu vreau să mă plâng. Nu vreau să vorbesc despre familia mea pe tema asta, pentru că nu cred că e cazul să mă plâng, dar vă spun altceva. Pe mine mă deranjează, nu aş spune că e un deranj neapărat, mă impresionează neplăcut cei care ar vrea să demoleze justiţia şi să ajunge unde? În 2004 unde se stabilea în Kiseleff şi îi face dosar lui Băsescu, lui ăla sau lui ăla. Abuzurile s-au produs în general la DNA, nu la celelalte structuri de parchete, unde procurorii au lucrat în treaba lor, dar DNA s-a confirmat că a mers pe înscenări. Vin şi spun. De când au început? În timpul lui Morar nu au fost astfel de înscenări”,a afirmat Băsescu.

Fostul preşedinte a amintit şi de celebra sufragerie a lui Gabriel Oprea şi rapoturile dintre şefii instituţiilor de forţă şi preşedinte.

“Ah că este posibil ca unii să fi influenţat într-un fel sau altul şi dacă eu am dubii am legat de cumetriile astea, participările unde se întâlnea dl Ponta, Maior, Coldea. Am aflat după ce am încheiat mandatul. Cel care trebuia să mă informeze era acolo. Nu ştiu de ce trebuiau să se întâlnească aşa des la K1, K2. La sufragerie nu aveau niciun buton pe care să apese. (…) Cred că atunci când Dan Andronic s-a dus acolo se ştia cu certitudine sondajul PDL care includea şi diaspora. Se ştia că am câştigat alegerile în seara aceea. La ora 21.00 când s-au închis urnele, bătălia era să îşi convingă propriul partid să stea în secţii”.

Întrebat dacă ar fi sunat să se pună la dispoziţia sa, Băsescu a răspuns: “Să fiţi convinsă doamna. Ăsta e bugetarul. Bun era un gest de politeţe. Dacă o întrebaţi pe doamna Kovesi va spune nu, nici la cramă nu mă duc, nici la tăiat porcul. În 2009 de ce să nu mă felicite? “

Lasă un răspuns