Băsescu, prima opinie în scandalul demisiei lui Dăncilă

„Oricine depune moţiune de cenzură are sprijinul nostru. (…) Nu suntem de acord ca România să aibă un guvern condus de o marionetă”, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, la România TV, întrebat dacă va susţine o moţiune de cenzură îndreptată înpotriva Vioricăi Dăncilă.

Traian Băsescu a afirmat că Guvernul a încălcat atribuţiile preşedintelui Klaus Iohannis prin faptul că nu l-a informat că în şedinţa Executivului se va discuta despre mutarea ambasadei la Ierusalim, lucru care i-ar fi permis şefului statului să participe la şedinţă, aşa cum prevede Constituţia.

„Cei de la Cotroceni nu au fost informaţi (…) Preşedintele a fost informat că se discută în şedinţa de Guvern problema mutării ambasadei la Iersusalim ca să fie prezent? (…) Nu a fost informat. Este o încălcare gravă a atribuţiilor preşedintelui de către Guvern”, a susţinut Băsescu, cu privire la argumentele care ar putea sprijini o moţiune de cenzură.

Traian Băsescu s-a arătat sceptic în privinţa şanselor de reuşită pe care le-ar putea avea o moţiune de cenzură depusă de PNL. „Eu anticipez un eşec la moţiunii de cenzură (…)”, a spus Băsescu.

Liderul PMP a precizat că deşi PNL poartă discuţii cu Victor Ponta, acesta are doar opt parlamentari neafiliaţi, un număr insuficient pentru ca moţiunea de cenzură să treacă.

Klaus Iohannis a cerut, vineri, demisia premierului Viorica Dăncilă.

“Eu retrag încrederea doamnei Dăncilă. După cum am spus, pe 29 ianuarie Guvernul a fost investit. Au trecut aproximativ 3 luni de atunci, 3 luni după care pot să trag o concluzie. Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de Prim-ministru al României şi transformă astfel guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea, solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de Prim-ministru al României”, a spus preşedintele Iohannis.

În replică, Viorica Dăncilă a anunţat, tot vineri, că nu are niciun motiv să îşi dea demisia.

Lasă un răspuns