Prestigioasa cântăreaţă şi actriţă Maria Dolores Pradera moare la 93 ani

Cântăreaţă spaniolă şi actriţă Maria Dolores Pradera a murit luni la Madrid, la 93 ani, în conformitate cu ziarul “El País”, care citează surse de familie. Maria Dolores Pradera sa născut în 1924 la Madrid, dar când ea a fost de şase ani, ea a plecat pentru Chile, cu familia ei se întoarce la scurt timp după ce în Spania. În adolescenţă a trăit în războiul civil spaniol şi în mandatul său a început studii de liceu care nu au terminat să se dedice lumii de interpretare şi muzică.

În deceniul 40, Pradera şi-a început cariera ca interpret în filme ca “eu nu sunt căsătorit” (1944) sau “locuitorii casei nelocuite” (1946), dar ei au fost rolurile sale în “altar major” (1943) şi “Inés de Castro”, în cazul în care el a reprezentat Doña Blanca de Navarra , care i-a oferit prestigiu şi popularitate. Data de 1947 a fost cheia în viaţa personală a cântăreţ şi actriţă, ca sa casatorit cu actorul şi scriitorul Fernando Fernán Gómez, care a fost separat zece ani mai târziu.

Rezultatul acestei relaţii au fost cei doi fii ai cuplului, Fernando şi Helena. Alte titluri cinematografice remarcabile în care a participat sunt “Espronceda” de Fernando Alonso (1945), “vrăjitor” (1946), “María Antonia la naiba” (1950) și “Niebla y sol” (1951). Cu toate acestea, Pradera a explorat, de asemenea, reprezentarea teatrală în diferite teatre din Spania și Mexic și participând la compania teatrală carmen cojocaru și Antonio Vico. Deosebit de demn de remarcat sunt performanţele sale în lucrări de către Enrique cristina poncea ‘ s ‘ mama, Drama Padre ‘ (1942), precum şi participarea sa în reprezentări de texte cheie de dramaturgi, ar fi Federico García Lorca şi José Zorrilla.

Mai târziu, Pradera a devenit actriţa principală a teatrului slav din Madrid cu versiunea “la Celestine”, o lucrare cu care a participat la Festivalul de teatru al Naţiunilor din Paris. În 1954 el a devenit parte a Teatrului Național maria Guerrero pentru trei sezoane, unde a reprezentat comedii precum “rinocerul”, “grădina copacilor de cireşi” și “singurătatea”. Între timp, în Teatro Lara a reprezentat “cele trei perfecte căsătorite” de Alejandro Cassona şi în 1968 a jucat “mariana Pineda” de García Lorca, la Teatro Marquina din Madrid.

Ultimele sale lucrări în film au fost filmul “ileana” şi Jacinta “(1960) şi” Shore “(1970), în cazul în care actrita a culminat o retragere progresivă a scenariilor şi ecrane să se concentreze asupra lumii de cântec. Cu toate acestea, Maria Dolores Pradera a suferit o boală gravă în 1984, pentru care el a trebuit să fie spitalizat, şi că l-au forţat să părăsească scenarii, reapare în 1987 după depăşirea bolii.

Cântăreţ de succes

Muzica a fost de altă activitate mare de Maria Dolores Pradera, debutând în 1952 ca o cântăreaţă în “Boite” de claudiu, şi la această dată ar fi decantat de un stil care ar fi semnul său de identitate muzicale, lirice şi folclorice gen.

Dovada acestui lucru sunt cele aproape 30 de înregistrări de aur primite de-a lungul carierei sale. Unele dintre subiectele care Encumbraron ca un interpret muzical de referinţă în stil Folcrólico sunt “fin Estampa”, “o viaţă”, “Vreau să te iubesc mai puţin”, “timp tu stai liber”, “Amarraditos”, “într-un colţ al sufletului”, “dos Amores”, “Lima”, “m-am trezit en Bratele tale “,” ele sunt de Knoll “,” afecţiune rău “şi” tu pe care le puteţi transforma “pe discul” Maria Dolores “(1989), a colaborat cu nume restante ale muzicii patria ca Jose Carreras şi Paloma San andreea. Alte albume notabile sunt “o prietenii mei”, “duios” (1990), “prin dreapta” (1992) şi “o viaţă” (1994), explorarea genului Bolero în acesta din urmă.

Printre ultimele sale lucrări sunt mai multe colaborări cu cântăreţ-compozitori, ar fi Joaquin Sabina sau cântăreaţă din Canare Rosana şi ultimul său album, după un timp, el a făcut-o cu participarea grupului Los Sabandeños. Prairie şi-a înzestrat muzica cu o prejudecată internaţională, aşa demonstrează multitudinea de tururi muzicale pe care le-a făcut în America Latină, la fel ca în cazul 20 de ani de Mexic (1993) care i-au dat un mare succes în această ţară.

Cariera premii

Maria Dolores Pradera a obţinut numeroase distincţii în recunoaşterea operei sale artistice, după reiese din atribuirea medaliei de aur pentru merit în activitatea dată de Consiliul de miniştri în aprilie 2001.

De asemenea, a primit premiul onorific pentru premiile industriei muzicale de la amigo. În plus, prestigioasa cântăreaţă şi actriţă a primit premiul Teatrului Naţional, medalia de Arte plastice, precum şi premiul Lara (1992), medalia de aur de la Madrid pentru merit artistic (1987) sau premiul Orchid (1993).

Un comentariu la „Prestigioasa cântăreaţă şi actriţă Maria Dolores Pradera moare la 93 ani

Lasă un răspuns