Am ajuns la ultimul episod de ghiduri pentru fiecare tip de ceai. Am avut subliniat faptul că aceste locuri pot fi prea “vechi ” pentru bautori de ceai experimentat, dar au crezut, de asemenea, că a fost important să le aibă aici pentru noii veniţi. Vă mulțumim pentru agățat oameni!

Originile
Puerh este un ceai fermentat, o componentă a unui grup mai mare numit Hei Cha (ceai negru), care a fost creat în provincia chineză Yunnan. Cele mai multe dintre arbori de ceai utilizate sunt de la selecţia de frunze mai mari, Camellia sinensis var. Assamica. Generarea de ceai în această zonă se întoarce la dinastia Han. Puerh este excepţională în frunzele că, în multe cazuri, sunt comprimate în prăjituri numit alte contururi în afară de bings ca ciuperci, cărămizi şi cuiburile de păsări.

Asortate
Puerh pot fi împărțite în două tipuri diferite. Sheng, sau brut, Pu-erh arunca o privire, ca frunzele sunt permise pentru a păstra unele dintre enzimele care sunt normale, lăsând la vârstă şi fermentare ca trece timpul. Păstrând ceaiul într-un mediu umed şi ordonat, această metodă ar putea fi crescută. Shou, fierte sau coapte, Pu-erh are un aspect foarte întuneric înainte de a fi presat în prăjituri, deoarece frunzele sunt fermentate într-un mod nefiresc. Această metodă, de asemenea, impactul drastic gustul, ceea ce face pământesc şi fragil.

O medie de Sheng tort, muguri de argint combinate cu verdeaţă mai închisă şi maro

O medie Shou Pu-erh tort, întuneric cu frunze mai deteriorate
Tratament
Shou şi Sheng sunt manipulate în acelaşi mod în primele stadii de procesare. După recoltare, frunzele se usucă şi gătesc în foc. Nivelul de căldură este suficient de mare pentru a crea oxidarea într-o detenţie din apropiere, dar nu este complet abandonată. Ele pot fi laminate mai târziu, dispozitiv sau manual, şi apoi uscate la soare. Foile de completat sunt descrise ca ceai tare, sau ca Mao Cha. Raw Mao Cha este consumat şi ar putea fi comercializate ca atare, dar este adesea aburit şi comprimat direct într-un tort.

Shou Puerh obţine ulterior o măsură de acumulare mai umedă numită & nbsp Pairs. Frunzele sunt acoperite în scopul de a menţine un mediu umed şi sunt pulverizate cu apă, în curs de dezvoltare în mod eficient un compost de ceai. Bacterii valoroase, ar fi Aspergillus spp. şi Penicillium spp. Ca şi microfloră, precum şi drojdii juca un loc de muncă în această metodă. Această procedură de fermentare artificială a fost conceput ca o metodă uşoară de a repeta imediat procedura de imbatranire, care va avea loc în Puerh destul de vechi, fără a găti în 1973.

Gust
Ambele soiuri sunt foarte diferite de la fiecare alte în aroma şi am descoperit că mulţi oameni vor avea o preferinţă solidă pentru celălalt sau unul. Sheng este astringent şi inteligent, cu note florale şi legume sofisticate. Acesta poate fi foarte amar, dar este, de asemenea, înţeleasă ca o dulceaţă regresivă, să fugă că oamenii s-ar simţi în interiorul gâtului lor. PU nefierte este adesea descrisă de mine ca un extract de ceai verde care te loveste pe pielea feţei, dar într-un mod care este foarte bun.

Shou Pu erh ar putea fi descrisă ca fiind incredibil de întuneric şi pământesc (crede în pădure podea după ce plouă), dar, de obicei, posedă o dulceaţă total naturale, fără aproape astringenţă. În cazul în care descoperiţi o calitate excelentă, pot apărea note de cacao şi fructe de culoare închisă. Ceai rău fiind prelucrate ar putea fi atât de neplăcut că dungi în peşte, să fie atenţi să cumpere de la surse care sunt anonime.

Modul de a-l pregăti
Temperatura apei este de obicei în jurul nivelului de fierbere, 212 ° Fahrenheit atunci când se utilizează un sistem care este de vest. Ia-l pentru a marca în mod direct, dacă sunteţi localizarea unei Puerh juvenile, care este prea acru. Între 3 şi 5 minute pline, minutele pot diferi în funcţie de ceai. Greutatea frunzelor dumneavoastră vă poate ajuta să vă asiguraţi că utilizaţi numărul corespunzător, deşi Puerh poate fi extrem de dificil de cuantificat, mai ales dacă este comprimat. Cele mai multe ceaiuri va apela pentru doar două la 2,5 de grame de frunziş pentru fiecare 8 uncii de ceaşcă de apă.
Gongfu este modul meu ironic pentru că eu chiar se bucură de modul în care am concentra arome pentru a pregăti Pu-erh. Gaiwans sunt un instrument util cu orice ceai, turnarea de viteză şi mai ales pentru că aveţi mai mult control în cantitatea de căldură, Puerh. Jianshui sau bărci de lut Yixing poate fi, de asemenea, foarte popular. Temperatura apei în condiţii normale va fi de aproximativ 212 ° c; Fahrenheit este, probabil, aproximativ 30 de secunde.
Sfat profesional: dacă dumneavoastră Shou Pu-erh este, de asemenea, pământesc, să încerce să dea frunzele o clătire rapidă cu apă caldă (10-20 secunde) înainte de a produce primul pahar.
Care este zona ta preferata pentru Puerh? Aş dori să ştiu în comentarii despre asta!

Lasă un răspuns