Cele mai bune practici pentru pagina de presă a firmei

Când un jurnalist încearcă să-l găsească, ei încep prin a vorbi în mod specific la cineva oficial al companiei lor despre orice produs lansează, ştiri sau tendinţe despre companie şi industrie.

Există momente când doriţi să vorbiţi cu orice număr de companii care sunt în nişă pentru a obţine un comentariu cu privire la orice schimbare în industrie. Ei ar putea fi, de asemenea, caută să găsească un expert în domeniu, care poate contribui la o poveste mai largă.

Trebuie să vă asiguraţi că mass-media poate trece prin site-ul dumneavoastră fără probleme. Acestea ar trebui să fie în măsură să contacteze experţii lor pentru a vedea dacă acestea sunt potrivite pentru nevoile lor sau nu. Trebuie să vă asiguraţi că orice jurnalist sau editor poate găsi cu uşurinţă informaţiile de care aveţi nevoie, ar fi informaţii de contact şi fotografii.

Puteţi face acest lucru prin crearea unei pagini de presă mare sau pentru site-ul dumneavoastră. Nu e chiar aşa de greu de făcut. Doar urmaţi aceste reguli care au fost dezvoltate de către experţii din industrie.

În cazul în care pentru a pune pagina de presă
Trebuie să faceți ca orice parte media-centrică a site-ului dumneavoastră să fie vizibilă și accesibilă din pagina de pornire. Trebuie să puneţi un link la pagina de presă în secţiunea principală de navigare a site-ului dvs., ar fi lângă pagina ta despre noi. Principalul lucru este că vizitatorii ar trebui să poată să-l găsească rapid.

Secțiunea media ar trebui să fie o parte separată a site-ului web, dar trebuie să fie încă integrată în pagina de pornire într-un fel. Unele companii realiza acest lucru prin punerea fragmente de comunicate de presă sau o selecţie de mass-media menţionează pe pagina lor de origine pentru vizitatorii să observaţi.

În timp ce unele site-uri alege că jurnaliştii crea un cont pentru a accesa pagina de mass-media, Experţii consideră că aceasta să fie o mutare proastă. Jurnaliştii se vor obosi rareori să sară prin cercuri să vorbească cu tine. Fă-o să merite.

Elementele cheie ale paginii de presă
Pentru a vă asigura că aveţi tot ce vă trebuie pe pagina de presă, Experţii sugerează că aveţi următoarele elemente pe pagina de presă:

Detalii de contact
Trebuie să puneți un număr de telefon desemnat și o adresă de e-mail pe care o poate utiliza presa pentru a comunica cu reprezentantul media sau cu care preferați să comunicați mass-media.

Dacă sunteţi îngrijorat de faptul că persoanele care nu sunt membre ale presei pot utiliza aceste persoane de contact, trebuie să includeţi o Disclaimer pe pagina. Cere doar persoanelor care nu sunt afiliate la presă pentru a apela serviciul clienţi, sau un număr general diferit pentru compania dumneavoastră.

Inclusiv un e-mail direct de pe pagina de presă este mult mai bine decât punerea împreună un formular de contact şi care au jurnalişti complet it. Acest lucru poate face dificil pentru ei să urmeze comunicarea.

Bios
Punerea Biografii pe pagina de presă este deosebit de important dacă încercaţi să atragă anumite persoane din compania dumneavoastră în faţa mass-media în timpul unui interviu şi le oferă opinia dumneavoastră profesională. Ar trebui să includă informaţii biografice de bază pe care un jurnalist le poate asimila cu uşurinţă.

Jurnaliştii pot lua doar câteva secunde pentru a decide dacă cineva este potrivit pentru ceea ce au nevoie sau nu. De aceea aveţi nevoie pentru a pune acreditările pe care o persoană are acolo cât mai repede posibil în loc de a avea un reporter caută informaţii. Mass-media trebuie să aleagă cine cred că este persoana cea mai calificată pentru poveste. Ei investighează pe cont propriu şi pagina de presă este singura parte din care aveţi de control.

Scrie în a treia persoană. O formulă posibilă pe care o puteţi utiliza pentru o biografie este de a face o biografie scris de profesionişti pentru a fi făcut în a treia persoană şi începe cu cele mai importante acreditări, titluri avansate şi realizările pe care persoana are.
Începe cu lucrurile importante. Tu nu ar trebui să includă ceva important ca având un MBA Wharton în rugăciunea finală a unei biografii. Reporterul va decide până atunci.
Fi aprofundată nu uitaţi să includă apariţii trecut în mass-media, inclusiv TV, mass-media de imprimare şi apariţii online.
Include informaţii relevante. Trebuie să arătaţi că sunteţi un expert care are calificările necesare pentru a face comentarii informate despre zona pe care jurnalistul este în căutarea pentru.
Unele site-uri va oferi doar un instantaneu de acreditări cineva are pe pagina de start a presei şi va da jurnaliştilor opţiunea de a face clic pentru mai multe informaţii. Dacă procedaţi astfel, ar trebui să includeţi doar cele mai bune resurse din biografia abreviată, astfel încât jurnaliştii să ştie rapid şi uşor ce acreditări are o persoană.

Elemente suplimentare la pagina de presă

Comunicate
Trebuie să includeţi cele mai recente comunicate de presă ale companiei dumneavoastră şi să includeţi un fişier de comunicate de presă anterioare, aranjate în ordine cronologică pentru a facilita navigarea. Aceste publicații ar trebui păstrate sub forma unui comunicat de presă tradițional și trebuie, de asemenea, să se asigure că jurnaliștii le pot citi independent de platforma pe care o folosesc. Acest lucru înseamnă a face site-ul dumneavoastră (sau cel puţin comunicate de presă) compatibile cu dispozitivele mobile.

Video şi audio
Dacă doriţi ca directorii companiei dumneavoastră sau un angajat de televiziune să apară ca experţi, ar trebui să arate reporterii că persoana în cauză înţelege să se comporte în timpul unui interviu.

Este recomandat să prezinte una sau două dintre cele mai bune aparitii mass-media de pe pagina de presă pentru a evidenţia capacitatea de a scrie într-un interviu. Cu toate acestea, ar trebui să fie atent, deoarece punerea prea multe videoclipuri pe o pagină provoacă-l să se încarce încet, care poate speria jurnalişti şi vizitatori.

Acesta ar putea include, de asemenea, video demonstraţie de produs sau orice film B-roll că un jurnalist poate utiliza pentru a dezvolta una din piesele sale sau a obţine o înţelegere mai profundă a produsului său, de servicii sau de afaceri.

De asemenea, puteţi indica faptul că angajaţii dumneavoastră sunt disponibile prin intermediul videoconferinţe. Având în vedere istoria şi viitorul de telefoane video, fiind confortabil şi capabil de a da interviuri video la o distanţă va deveni din ce în ce mai important pentru jurnalişti.

Fotografii şi grafică
Trebuie să includeţi ilustraţii pe pagina de presă, inclusiv logo-ul companiei dvs., fotografii de directori majore şi produsele lor, precum şi orice grafică recentă sau date grafice importante. Toate aceste fotografii trebuie să fie furnizate în 72 PPP tipice pentru utilizarea online şi în 300 PPP de rezoluţie mai mare pentru utilizarea în publicaţii imprimate.

Lasă un răspuns