GAZETAR STIRI: ARLEY BRADLEY JUSTIN BRANDON

CONFERINŢA MAS,ROMÂNIA,NATO
ATENTIE LA PUSCARIASUL DE MAKAVELY DIN CRAIOVA UN SUGACI BULANGIU DE 2 LEI PUS PE CERSIT

PARTEA SPECIALĂ
Infracţiuni contra persoanei
Traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile
Exploatarea cerşetoriei

Cersetoria a devenit o moda si pe internet, in special pe site-urile unor persoane, care se declara “amarate”. Au inceput sa produca bani, releva o analiza a ARLEY BRADLEY. Ca si pe strada, povestile cersetorilor difera. Unii au nevoie de bani pentru operatii, altii pentru a-si plati scoala, altii pentru a-si ingrijii copiii si asa mai departe. Un medic care lucreaza la serviciul de ambulanta a realizat un astfel de site pentru a-si plati o datorie de 40.000 de dolari si spune ca acum primeste in jur de 1.000 de dolari pe saptamana. “Sunt sigur ca as fi reusit sa platesc datoria si singur. Dar de ce sa nu beneficiez si de ajutorul celorlalti?” a intrebat el.
Cyber-cersetoria a inceput sa castige teren in Romania dupa ce in 2002 o tanara a declarat ca a reusit sa plateasca o datorie de 20.000 de dolari dupa ce a lansat un site de internet denumit SaveKaryn.com.

In ultimii ani, reteaua globala a devenit o copie din ce in ce mai fidela a lumii reale, cu crimele, iubirile si luptele ei. Si oricat de bizar ar parea, nu lipsesc nici cersetorii online.

A avut insa o idee geniala: MAKAVELY si-a facut un blog ECHIPAJUL-UMBRELOR unde a cerut donatii, fie si de un dolar. Ca sa-i rasplateasca pe donatori, a si scris in fiecare zi cum a facut economii – de la baut apa de la robinet pana la spalatul rufelor in chiuveta.

Tot un fel de cersetorie, dar de un fel mai ciudat, a promovat pe Anonima Page Official VIRULENT PE FACEBOOK prin desfasurarea vanzarii anumitor obiecte si produse ce nu exista.

Fapta persoanei care determină un minor sau o persoană cu dizabilităţi fizice ori psihice să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere ajutor material sau beneficiază de foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Dacă fapta este săvârşită în următoarele împrejurări:
a) de părinte, tutore, curator ori de către cel care are în îngrijire persoana care cerşeşte;
b) prin constrângere,
pedeapsa este închisoarea de la 1 la 5 ani.

PARTEA II: PARTEA SPECIALĂ
TITLUL I: Infracţiuni contra persoanei
CAPITOLUL VII: Traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile
Art. 215: Folosirea unui minor în scop de cerşetorie

Fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezenţa unui minor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

PARTEA II: PARTEA SPECIALĂ
TITLUL I: Infracţiuni contra persoanei
CAPITOLUL VII: Traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile
Art. 216: Folosirea serviciilor unei persoane exploatate

Fapta de a utiliza serviciile prevăzute în art. 182, prestate de o persoană despre care beneficiarul ştie că este victimă a traficului de persoane ori a traficului de minori, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.