CICLONUL Zorbas a lovit cu furie Grecia şi a făcut ravagii în localităţile de pe coasta elenă

Satele şi oraşele din regiunea Messinia din Peloponez au fost lovite de ciclonul Zorbas, care a provocat inundaţii şi alunecări de teren. Drumurile, străzile, casele şi magazinele fiind inundate, în special în zonele Corinthos, Koroni, Finikounda şi Methoni, anunţă site-ul greekcitytimes.com

Autorităţile au închis zeci de drumuri din centrul şi nordul Peloponezului, iar oraşul Argos a fost inundat atunci când apa a trecut peste barajele a două râuri din apropiere.

Atena şi regiunea Attica au fost lovite în după-amiaza zilei de sâmbătă. Vechea autostradă naţională din vestul regiunii, lângă oraşul Mandra de pe litoral, unde inundaţiile de anul trecut au luat 23 de vieţi, a fost închisă traficului.

Anterior, ciclonul a lovit coastele sudice ale Peloponezului, dărâmând copacii şi scufundând vasele de pescuit şi iahturile.

Zona cea mai grav afectată a fost Messinia, în sud-estul peninsulei Peloponez, unde capitala Kalamata şi satele de pe litoral, Methoni şi Finikounda, fiind inundate de valuri.

 

Lasă un răspuns