COD PORTOCALIU de inundaţii pe râuri din judeţele Argeş, Olt şi Teleorman

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gopodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenţionare cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din judeţele Argeş, Olt şi Teleorman, atenţionarea fiind valabilă până miercuri, la ora 12.00.

Hidrologii avertizează că, drept urmare a propagării viiturilor formate în amonte, se vor produce în continuare creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice Vedea – bazin superior amonte s.h. Văleni, Teleorman – bazin amonte s. h. Tătărăştii de Sus din judeţele Argeş, Olt şi Teleorman.

Atenţionarea este valabilă până miercuri, la ora 12.00.

Trafic oprit pe trei drumuri naţionale şi îngreunat pe două, în urma inundaţiilor

Traficul rutier este oprit, miercuri, pe trei drumuri naţionale şi se desfăşoară cu dificultate pe două, în urma inundaţiilor din ultima perioadă, potrivit Centrului Infotrafic.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis, miercuri dimineaţa, că în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă care au dus la scurgerea aluviunilor şi la acumulări de apă pe carosabil, pe trei drumuri naţionale circulaţia este oprită.

Este vorba de DN11B Târgu Secuiesc – Cozmeni, în zona localităţii Cătruşa, din judeţul Covasna, de DN2H, în localitatea Milişăuţi, pe podul de pe râul Suceava, în judeţul Suceava şi de DN 2L, în localitatea Soveja, judeţul Vrancea.

Pe DN12B, în zona localităţii Slănic-Moldova, din judeţul Bacău se se circulă pe jumătate de cale, iar pe DN15B Poiana Largului – Târgu Neamţ, în zona localităţii Petru Vodă, judeţul Neamţ, este aceeaşi situaţie, circulaţia fiind îngreunată.

Şi pe două drumuri judeţene circulaţia este întreruptă. Este vorba de DJ 252B, între localităţile Răcătău şi Pînceşti, judeţul Bacău şi de DJ 106E, între localitatea Dobra, judeţul Alba până la limita cu judeţul Sibiu.

În judeţul Prahova, din cauza apei de pe carosabil, traficul a fost deviat în comuna Bărcăneşti, astfel că de la Bucureşti către Braşov, se circulă normal pe DN1 iar din Centura de Est se intră în satul Tătărani şi se iese în Centura de Vest a municipiului Ploieşti, potrivit Centrului Infotrafic.

Totodată, circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 403 Braşov – Întorsura Buzăului este întreruptă pe raza localităţii Budila, din judeţul Braşov, după ce podul feroviar din localitate a fost dărâmat de viituri. Pe această secţie de cale ferată circulă însă doar garniturile unui operator privat.

Lasă un răspuns