Continental este dublu câştigător la testul anvelopelor de iarnă ADAC

Hanovra, 25 septembrie 2018, în comparaţia actuală a anvelopelor de iarnă, realizată de cluburile automobilistice ADAC, ÖAMTC şi TCS din Germania, Austria şi Elveţia, anvelopele de iarnă Continental au devenit câştigătoare cu ambele dimensiuni testate.

În cazul WinterContact TS 860 cu dimensiunea 175/65 R 14, specialiştii au menţionat următoarele: „Anvelope de iarnă foarte echilibrate cu cele mai bune calificative pe umiditate şi zăpadă, cu calificativ bun inclusiv pe carosabilul uscat”, iar evaluarea pentru acelaşi model de anvelopă, însă cu dimensiunea 205/55 R 16, a fost: „Foarte echilibrat cu cele mai bune calificative pe umiditate şi consumul de carburant, deosebit de bun şi pe zăpadă”.

Anvelopele cu dimensiunile testate sunt adecvate pentru o multitudine de autoturisme, între cele de clasă mică până la medie. Vehiculele folosite la testare au fost un VW Golf 7 şi un Ford Fiesta. Specialiştii cluburilor automobilistice au testat 28 de modele de anvelope de iarnă, produse de mărci europene, americane şi asiatice, în cadrul a 17 categorii, iar câştigătoarele continental au primit nota media 2,1 pentru dimensiunea mai mică şi 2,2 pentru dimensiunea mai mare.

Realizatorii testului s-au arătat mai puţin mulţumiţi de producătorii asiatici. Din cauza dificultăţilor întâmpinate pe carosabilul umed, aceştia au trebuit să se mulţumească cu calificativul „deficient”.
WinterContact TS 860 este specialistul pentru perioada de iarnă, destinat vehiculelor mai compacte şi mai mici.

Gama de produse include în prezent 66 de modele cu dimensiuni între 13 şi 17 ţoli, cu indici de viteză până la 240 km/h – printre care numeroase variante cu marcaj XL pentru capacitate portantă ridicat şi/sau muchie de protecţie a jantelor.

Lasă un răspuns