CSM respinge încă o cerere a Laurei Codruţa Kovesi de apărare a reputaţiei si profesionale

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea cererii de apărare a reputaţiei profesionale formulată de doamna LAURA CODRUŢA KOVESI, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. (majoritate: 4 BV – Admitere, 8 BV- Respingere, 3 BV- Nule)”, se arată în decizia de marţi a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit unor surse judiciare, solicitarea Laurei Codruţa Kovesi vizează afirmaţii denigratoare lansate la adresa sa în spaţiul public, după soluţia pronunţată de către magistraţii Curţii de Apel Ploieşti, în procesul cu jurnaliştii de la Antena3.

Această decizie a membrilor CSM vine după ce, iniţial, şi Inspecţia Judiciară a decis respingerea cererii Laurei Codruţa Kovesi, ce viza acelaşi subiect.

Curtea de Apel Ploieşti a decis, în luna martie, ca şefa DNA, Codruţa Kovesi, să primească 300.000 de lei daune morale,în dosarul în care a dat în judecată Antena 3 şi mai mulţi jurnalişti pentru acuzaţiile de muşamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu care i-au fost aduse pe post. Decizia nu e definitivă.

Lasă un răspuns