Yoga este o formă străveche de exerciții și mod de viață care se concentrează asupra minții, trupului și sufletului. Este o practică holistică pentru toate vârstele. Cuvântul “yoga” a fost derivat din cuvântul sanscrit “Yug” care se referă la unirea conștiinței noastre individuale și a conștiinței universale. Yoga nu este o religie. Este o știință, știința bunăstării, știința tinereții, știința integrării corpului, minții și sufletului. 

Văd yoga ca un pachet holistic, care spre deosebire de alte activități fizice vizează curățarea și întinerirea corpului uman atât din exterior, cât și din interior. Dacă cineva adoptă practica ca parte a rutinei de zi cu zi, se poate simți de fapt diferența – mental, fizic și spiritual. Și ca un bonus suplimentar, poate aduce și pierdere în greutate. Să discutăm despre aceasta în continuare în subiectul nostru.

Yoga este un buster de stres cunoscut, dar este, de asemenea, unul dintre cele mai eficiente antrenamente pentru combaterea magazinelor de grăsime încăpățânate, în special cele care se produc după vârsta de 40 de ani. Da, cu siguranță o persoană poate folosi yoga pentru pierderea în greutate. Motivul: Studiile arată că yoga reduce nivelul de hormoni de stres și mărește sensibilitatea la insulină – un semnal pentru organismul de a arde alimente ca și combustibil, în loc să îl păstreze ca o grăsime. Ei bine, pentru a obține un start kick, unele dintre asanas ar putea fi foarte utile în tonifierea corpului și a pierde în greutate. Pentru a numi câteva dintre ele sunt Surya Namaskar, Veerabhadrasana, Trikonasana, Purvottanasana, Naavasana și Pulasana . Să discutăm detaliat mai jos.

  1. Surya Namaskar: Una dintre cele mai cunoscute și mai bine practicate asanasuri, surya namaskar înseamnă literalmente să te supui în fața soarelui sau, în general, dacă îl traducem, înseamnă salut de soare. Acesta cuprinde o serie de douăsprezece poziții diferite de yoga care se concentrează pe diferite părți ale corpului. Ceea ce face ca surya namaskar să fie mare pentru întregul corp este faptul că implică douăsprezece poziții diferite cuprinse într-una – de exemplu, poza de rugăciune de bază, îndoire înainte și bhujangasana (cobra pose). Potrivit diverselor experți surya namaskar este o modalitate foarte bună de a menține corpul activ, deoarece ajută la exercitarea tuturor ariilor posibile ale corpului. Ajută la întărirea sistemului scheletului, inclusiv a ligamentelor, și ajută la ameliorarea stresului și anxietății din corpul uman.
  2. Veerabhadrasana: Se numește, de asemenea, ca un războinic. Ea implică intrarea în poalele muntelui, urmată de întinderea unuia dintre picioare în spate și cu cealaltă picior mergând într-o poziție asemănătoare cu genunchiul la o poziție de nouăzeci de grade și cu mâinile întinse chiar deasupra capului. O persoană poate lua acest lucru în continuare prin practicarea acestei posibile într-un alt mod în care o persoană aduce mâinile în fața pieptului și îndreptați piciorul întins, îndreptându-l spre exterior, în timp ce celălalt picior este încă la nouăzeci de grade și ambii brațe ale persoanei sunt întinse în afară.
  3. Trikonasana: Se numește și Porea triunghiulară. Poziția este pornită cu o poziție largă cu picioarele, prin rotirea piciorului drept afară. Post ce întinde brațele afară, larg deschise împingând partea dreaptă a taliei peste piciorul drept și coboară încet, cu fața în jos cu o spate plat. Prin păstrarea palmei drepte pe pământ (o persoană poate alege să o păstreze în fața piciorului drept sau în spatele acesteia) sau pe un bloc cu brațul stâng întins în sus. Odată ce acest lucru este efectuat, repetați-l din cealaltă parte. Această asana funcționează pe părțile laterale ale corpului, brațele și coapsele, dând astfel un sentiment de întinerire și ardere a grăsimilor din aceste trei părți.
  4. Purvottanasana:Este, de asemenea, numit ca exercițiu în sus sculptură sau pose. Acest lucru poate părea un pic dificil de a sparge spre început, dar rezultatele că această randament asana va lăsa o persoană mult recunoscător. Aceasta funcționează extensiv pe spate, umeri, brațe, coloane și încheieturi și fortifică mușchii. Acest tip de asana este de asemenea excelent pentru sistemul respirator. Este minunat pentru puterea de bază a corpului, deoarece funcționează pe picioare, mușchii coapsei interiori, ca și șolduri. Sub această formă de postură, o persoană trebuie să stea cu picioarele întinse în fața lor. Apoi, postul a pus mâinile în spatele șoldurilor îndreptându-le spre picioarele lor. După aceea, îndreptați picioarele și apoi pregătiți corpul să se ridice. Ridicați corpul de pe cozile cozii și încercați să trageți și capul înapoi.
  5. Naavasana: Se numește și Boat. În această poză se află o persoană care se află pe spatele lor și după cum sugerează numele, se duce într-o poziție în formă de V, asemănătoare cu o barcă. O persoană aflată în această poziție ar trebui să încerce să mențină poziția timp de 10 secunde pentru a începe și a crește timpul cu fiecare zi care trece. Odată efectuat acest lucru pe bază de zi cu zi, acest lucru va ajuta o persoană în senzația de mușchii lor stomac merge pentru o aruncă și va ajuta la uciderea acea grasime abdomen încăpățânat.
  6. Pulasana: Se numește și Podul. Sub această poză, o persoană trebuie să se întindă pe spate cu mâinile întinse lateral și apoi trebuie să-și îndoaie genunchii, să-i răspândească și apoi să ridice corpul din zona pelvisului. Dacă o persoană cere, atunci ei pot lua sprijin din mâinile lor pentru a ocupa poziția. Această poză funcționează minunat pe șolduri, coapse, stomac și înapoi. Exercițiul fizic a fost întotdeauna considerat important pentru bunăstarea generală, precum și pentru a menține tulburările legate de sănătate la sfârșit, dar ar trebui să fie întotdeauna în vedere că orice formă de activitate fizică va rămâne inutilă și neproductivă dacă nu este alături de o dietă adecvată.

În afară de acestea, există multe asane care pot fi scrise pentru a reduce greutatea, dar dacă practicați cele menționate anterior prezintă cu sârguință, atunci vă pot paria că rezultatul vă va surprinde cu siguranță. Rezultatul va varia întotdeauna de la o persoană la alta, dar, în realitate, ar face un fel de diferență.

Lasă un răspuns