Cum se conduce în Arad: fără permis și cu alcoolemie

Polițiștii rutieri au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, cinci persoane care au condus sub influența alcoolului atât în municipiu, cât și în județ. Polițiștii Biroului Rutier au depistat un bărbat de 33 de ani, din Fântânele, în timp ce conducea un autoturism pe Bd. Vasile Milea din municipiu având o alcoolemie de 0,80 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Tot după ce au consumat alcool, au urcat la volan, pe raza localității Aluniș, alți doi bărbați, unul din Zăbrani, de 52 de ani, cu o alcoolemie de 0,58 mg/l, și unul de 42 de ani, din Lipova, cu o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe raza localității Ghioroc a fost depistat un alt șofer de 35 de ani, tot din Ghioroc, având o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și băut și fără permis

Polițiștii Secției nr. 6 Rurală Beliu au depistat un bărbat de 52 de ani, din Sebiș, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, reieșind o valoare de 0,58 mg./l alcool pur în aerul expirat.

Fără permis la volan

Polițiștii Secției nr. 2 Rurală Arad au depistat un bărbat de 41 de ani, din Variașu Mic, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 709C, având valabilitatea numerelor de înmatriculare provizorii expirată, iar pe D.J. 682, pe raza localității Zăbalț, polițiștii Secției nr. 7 Lipova au depistat un tânăr de 18 ani, din Maramureș, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere.

A condus un autoturism, la 15 ani

Polițiștii din Șepreuș cercetează un bărbat și un minor pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. În seara zilei de 24 iunie, polițiștii au depistat în trafic un autoturism condus de un minor de 15 ani, din Șepreuș. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul ar fi fost încredințat minorului, pentru a-l conduce, de un bărbat de 48 de ani, din aceeași localitate, care avea știință despre vârsta minorului. Pe numele minorului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism fără a deține permis de conducere, iar bărbatul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane care nu deține acest drept.

Lasă un răspuns