Dăncilă, despre plângerea penală a lui Orban: A fost greu să accept. Sunt nevinovată

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, referitor la plângerea penală făcută de liderul PNL, Ludovic Orban, pentru înaltă trădare, că i-a fost greu să accepte şi să înţeleagă o astfel de acţiune, precizând că este nevinovată.

“A fost greu de acceptat pentru mine, a fost greu să accept că poţi să alături un act diplomatic cu un act de înaltă trădare. Este greu de înţeles această acţiune a domnului Orban, mai ales că acest lucru nu mă vizează doar pe mine, ci toată ţara, pentru că avem un parteneriat strategic. Nu mă aşteptam la asta. Sunt nevinovată, dar pentru a obţine un beneficiu personal, un lucru care a crezut că-l avantajează, un om a putut să ducă în derizoriu un lucru aşa important, cum este parteneriatul cu Israelul”, a afirmat prim-ministrul Viorica Dăncilă, luni seară la Antena 3.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală cu privire la fapte pentru infracţiuni de înaltă trădare şi divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională în cazul plângerii depuse de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă. Procurorii au început urmărirea penală pentru fapte, încă din data de 7 iunie.

Pe 3 iulie, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost audiat vreme de mai bine de o oră. Acesta a spus la ieşirea din sediul DIICOT că nu poate da detalii, însă a precizat că plângerea depusă de el împotriva premierului Dăncilă arată că nu poate sta cu mâinile în sân când un “clan toxic” îşi bate joc de ţară.

În urmă cu câteva luni Executivul a anunţat intenţia de a muta ambasada României din Israel. Ulterior, liderul PNL, Ludovic Orban, a făcut o plângere penală, în care i-a acuzat pe Liviu Dragnea şi pe premierul Viorica Dăncilă de „difuzarea de informaţii cu caracter secret, uzurparea de funcţie şi refuzul de informare a Preşedintelui României” în cazul memorandumului MAE privind mutarea ambasadei Israelului.

Lasă un răspuns