Dăncilă: Nu poţi fi prim-ministru fără să ai cei şapte ani de acasă

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a criticat-o, luni seara, pe Viorica Dăncilă pentru că nu a putut ajunge la timp la întâlnirea pe care o avea programată cu Jean-Claude Juncker, apreciind că ”nu poţi fi prim-ministru al ţării care deţine preşedinţia Consiliului UE fără să ai cei şapte ani de acasă”.

”În timp ce preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, şi-a făcut timp pentru a-mi ura astăzi (luni – n.r.) bun venit în Italia, prim-ministrul României nu a putut ajunge la timp la întâlnirea pe care o avea programată tot astăzi la Bucureşti cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene. Comportamentul Vioricăi Dăncilă este inacceptabil în contextul preluării de către România, de la 1 ianuarie 2019, a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Ţara noastră trebuie să fie reprezentată, pe timpul exercitării acestui mandat, de lideri puternici, bine pregătiţi şi care au deprins reguli elementare de respect şi dialog. Nu poţi fi prim-ministru al ţării care deţine preşedinţia Consiliului UE fără să ai cei şapte ani de acasă”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

Guvernul a oferit motivele pentru care premierul Viorica Dăncilă nu s-a mai întâlnit cu preşedintele CE, Jean Claude Juncker, printre acestea numărându-se faptul că avionul acestuia a aterizat mai devreme, dar şi că ofiţerii SPP au preluat coloana de la scara avionului şi au plecat direct la hotel.

”Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanţa Delegaţiei Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30, informaţii confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles. Premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa. La ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anunţat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România preşedintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunţată iniţial”, a anunţat biroul de presă al Guvernului.

Potrivit sursei citate, la ora 18.00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa.

”Însă, SPP a preluat în coloană oficială delegaţia preşedintelui Comisiei Europene de la scara avionului şi a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată”, se mai arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

Surse au declarat pentru MEDIAFAX că Jean-Claude Juncker a fost cel care a decis momentul plecării de pe aeroport şi că protocolul Executivului se afla la aeroport la momentul aterizării aeronavei.

Preşedintele C.E., Jean-Claude Juncker, şi premierul român Viorica Dăncilă, nu s-au întâlnit luni seara pe aeroportul Băneasa, acolo unde era stabilită o întrevedere, Juncker fiind preluat de SPP şi dus la hotel, în timp ce Dăncilă a venit mai târziu, fiind informată de altă oră.

Lasă un răspuns