Daniel Dragomir a anunţat că îl va da în judecată pe procurorul general Augustin Lazăr

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a anunţat, luni seară pe Facebook, că îl va da în judecată pe procurorul general Augustin Lazăr, motivând că acesta că a făcut afirmaţii denigratoare la adresa sa.

“Din documentele primite astăzi (luni – n.r.), înţeleg că Augustin Lazăr a invocat de două ori în punctul său de vedere către CSM că sintagma «inculpaţi de rang înalt» s-a referit la mine. Având în vedere aceste documente şi afirmaţiile denigratoare făcute de procurorul general la adresa mea, am hotărât să îl acţionez în instanţă. Orice român, inculpat sau nu, de rang înalt sau nu, bogat sau sărac, are dreptul la respectarea prezumţiei de nevinovăţie! Până nu vom reuşi să oprim abuzurile nu vom avea nici o ţară liberă şi nici nu vom avea viitor”, a scris, luni seară pe Facebook, Daniel Dragomir.

Reacţie lui Dragomir vine în contextul în care plenul CSM a admis, luni, contestaţia Inspecţiei Judiciare faţă de decizia Secţiei pentru procurori care a decis că Augustin Lazăr nu a încălcat codul deontologic al magistraţilor când a folosit formularea “inculpaţi de rang înalt”.

Procurorul general Augustin Lazăr a precizat ulterior, pentru MEDIAFAX, că apreciază hotărârea plenului ca fiind nelegală şi că aşteaptă motivarea pentru a o ataca în instanţă.

 

Lasă un răspuns