Daniel Gabriel Husein, interlopul bănuit că i-a înjunghiat pe cei doi baschetbalişti americani, REŢINUT

Principalul suspect în cazul înjunghierii celor doi baschetbalişti din Brăila, Joseph McClaim şi Darrell Bowie, Daniel Gabriel Husein, cunoscut în lumea interlopă din oraş ca „Dasaev”, a fost reţinut, luni, după mai bine de 4 ore de audieri.

Anchetatorii au decis, după mai bine de patru ore de audieri, să îl reţină pe Daniel Gabriel Husein, după ce acesta s-a prezentat singur, luni dimineaţa, la sediul Parchetului, susţinând că este nevinovat.

„Dasaev” este acuzat de tentativă de omor şi tulburarea ordinii publice şi potrivit unor surse apropiate anchetei, nu recunoaşte decât al doilea cap de acuzare.

Pe parcursul dimineţii de luni, înainte de a intra la audieri, Husein se declara nevinovat şi susţinea că a venit să vorbească cu anchetatorii tocmai pentru a clarifica lucrurile.

„Am sunat-o pe avocată şi i-am zis că nu se poate aşa ceva, ce se vorbeşte. Zic: hai să mergem să clarificăm lucrurile, dacă eu sunt vinovat, să mă aresteze. Dar dacă nu sunt vinovat, de ce să fiu eu….Au venit şi săptămâna trecută, şi în urmă cu două săptămânii (n.r. sportivii la bar), nimeni nu s-a luat de ei, că-s negri,” a declarat presei, Gabriel Husein, înainte de audierile de la Parchet.

Avocatul suspectului şi-a apărat clientul şi a spus presei că bărbatul nu poate fi judecat prin prisma reputaţiei şi cazierului.

„Am venit să dea o declaraţie…. Chiar dacă are numele pe care îl are, chiar dacă are cazier impresionant aşa cum a arătat presa, nu este obligatoriu ca el să fi provocat scandalul. Aşa cum a arătat şi dumnealui, a fost agresat şi a răspuns aşa cum a putut. Nu cunoaştem probele, acum să vedem despre ce este vorba şi vom răspunde în contradictoriu cu probele”, a spus avocatul Angelica Ionel.

Reprezentanţii clubului Cuza Sport, unde sunt legitimaţi baschetbaliştii americani, au prezentat primele informaţii din cadrul anchetei desfăşurate de procurori şi spun că sportivii au fost atacaţi fără motiv de un grup mare de persoane.

Cei doi baschetbalişti, Joseph McClaim şi Darrell Bowie, sunt în continuare sub supravegherea medicilor, în spitale din Brăila şi Bucureşti.

„Joseph McClaim este în afara oricărui pericol, nefiind necesar transferul la o altă unitate medicală. Din raportul oficial al medicilor reiese faptul că acesta prezintă o perforare a pleurei plămânului stâng în urma unei lovituri de cuţit. Joseph este conştient şi se afla în continuare sub îngrijirea medicilor la secţia de Terapie intensivă. Darrell Bowie a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, cu un elicopter SMURD. Prezintă mai multe leziuni la nivelul feţei şi al gâtului, precum şi în zona abdominală. Acesta a fost supus unei intervenţii chirurgicale la nivelul intestinului gros, prezentând două perforaţii cauzate de loviturile de cuţit. Decizia transferului jucătorului a fost luată în scopul prevenirii apariţiei unor eventuale complicaţii ulterioare”, au transmis reprezentanţii Cuza Sport.

Lasă un răspuns