Daniel Gabriel Husein, principalul suspect în cazul atacului asupra sportivilor din Brăila

Daniel Gabriel Husein, cunoscut sub numele Dasaev, considerat principalul suspect în cazul atacului asupra sportivilor din Brăila, s-a prezentat, luni, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, pentru a spune că nu are nicio legătură cu baschetbaliştii atacaţi.

„S-a spus că eu sau cineva din Brăila am avea ceva cu ei. Nu este adevărat. Eu sunt prieten cu toţi sportivii. Îmi place sportul. Nu ştiu de ce a apărut aşa. Aşteptăm şi noi să spunem că nu avem legătură”, a spus Daniel Gabriel Husein, care a venit la audieri împreună cu un avocat.

Surse judiciare au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila au ajuns şi poliţiştii de la Investigaţii Criminale, pentru a participa la audierile bărbatului.

În baza filmărilor făcute în barul unde s-a produs incidentul, anchetatorii au un grup de suspecţi în cazul baschetbaliştilor atacaţi într-un club din Brăila. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila fac cercetări pentru vătămare corporală.

Reprezentanţii clubului Cuza Sport unde sunt legitimaţi baschetbaliştii americani au prezentat primele informaţii din cadrul anchetei desfăşurate de procurori şi spun că sportivii au fost atacaţi fără motiv de un grup mare de persoane.

„Pentru a clarifica contextul desfăşurării acestui incident, vă prezentăm varianta oficială rezultată în urma studierii imaginilor video de către organele de cercetare penală. Sportivii echipei Cuza Sport Brăila au fost atacaţi, în prima instanta, de către un agresor, fără nici un motiv sau conflict prealabil. Aceştia au încercat sa calmeze spiritele şi să părăsească locaţia, moment în care un grup de 8-9 indivizi (aşa cum reiese din imagini) au năpustit asupra lor. Menţionăm ca acesta a fost momentul în care jucătorii de cetăţenie americană au fost agresaţi fizic prin lovituri de pumni, picioare, scaune aruncate şi înjunghieri repetate cu un cuţit. Ţinem sa precizam faptul ca acest incident nu a pornit, aşa cum este speculat în presă, din cauza unor prezenţe feminine din grupul atacatorilor, întrucât sportivii au venit într-un grup restrâns, neinteracţionand cu nimeni altcineva din incinta locaţiei”, se arată în comunicatul clubului Cuza Sport.

Cei doi baschetbalişti, Joseph McClaim şi Darrell Bowie, sunt în continuare sub supravegherea medicilor, în spitale din Brăila şi Bucureşti.

„Joseph McClaim este în afara oricărui pericol, nefiind necesar transferul la o altă unitate medicală. Din raportul oficial al medicilor reiese faptul că acesta prezintă o perforare a pleurei plămânului stâng în urma unei lovituri de cuţit. Joseph este conştient şi se afla în continuare sub îngrijirea medicilor la secţia de Terapie intensivă. Darrell Bowie a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, cu un elicopter SMURD. Prezintă mai multe leziuni la nivelul feţei şi al gâtului, precum şi în zona abdominală. Acesta a fost supus unei intervenţii chirurgicale la nivelul intestinului gros, prezentând două perforaţii cauzate de loviturile de cuţit. Decizia transferului jucătorului a fost luată în scopul prevenirii apariţiei unor eventuale complicaţii ulterioare”, au transmis reprezentanţii Cuza Sport.

Lasă un răspuns