Data la care Viorel Cataramă va afla dacă este exclus sau nu din PNL

Comisia de arbitraj a PNL se reuneşte luni pentru a discuta contestaţia făcută de PNL şi Biroul Executiv al partidului cu privire la decizia de a declara nulă excluderea lui Viorel Cataramă din formaţiune, în luna august a acestui an.

Aşadar, prim-vicepreşedintele PNL Sector 2 va afla luni, în şedinţa de la ora 10..00 de la sediul PNL, dacă se menţine decizia de a-l păstra în partid sau va fi acceptat recursul şi atunci va fi exclus.

Comisia de arbitraj PNL Bucureşti a stabilit în luna august că decizia de excludere a lui Viorel Cataramă din PNL este nulă, având în vedere că mai multe puncte din statutul partidului nu au fost respectate, inclusiv articolul ce prevede anunţarea din timp a persoanelor vizate de excludere şi dreptul la apărare.

Sesizarea a fost făcută de către Cataramă, după ce Biroul Executiv al PNL a votat, în 9 iulie, excluderea sa, la propunerea lui Ludovic Orban.

La acea vreme, Cataramă spunea că nu a fost anunţat că ar urma să se discute o asemenea măsură şi l-a acuzat pe liderul PNL că “şi-a folosit influenţa ca să mă elimine din partid înainte de o eventuală candidatură a mea”.

Viorel Cataramă l-a atacat în repetate rânduri pe Ludovic Orban, spunând că acesta trebuie înlăturat de la şefia PNL pentru lipsa de comunicare, deciziile pe care le ia fără să se consulte cu ceilalţi liberali şi pentru faptul că a “predat” guvernarea la începutul anului, atunci când a mers la consultările de la Cotroceni fără vreo propunere de premier.

De cealaltă parte, Ludovic Orban a afirmat că decizia în BEx de a-l exclude pe Cataramă a avut la bază “delictul de opinie”, atacurile repetate împotriva conducerii partidului şi a colegilor la diferite posturi de televiziune.

Lasă un răspuns