De ce diagnosticul dual este important și cum să facem față cu acesta

La suprafață, dependența poate părea o stare care poate fi prevenită, care provine dintr-o lipsă de voință și persistă din cauza susceptibilității unui individ la o satisfacție instantanee. Cu toate acestea, dependența este o boală fizică și, de obicei, are rădăcini în alte tulburări mentale, cum ar fi depresia și tulburarea bipolară.

Potrivit DualDiagnosis.org , aproximativ 8% din populația adulților din Statele Unite (17,5 milioane de persoane) suferă de o problemă gravă de sănătate mintală, iar dintre aceștia 4 milioane de oameni se luptă și cu dependență. Diagnosticul dual are ca scop tratarea simultană și separată a dependenței și a oricăror tulburări de sănătate mintală, făcând recăderile mai puțin frecvente și recuperarea mai plină.

De ce este important diagnosticul dual?

Centrele americane de dependenta ofera un curriculum dual unic de diagnostic , destinat sa ajute pacientii sa faca fata si sa se recupereze din dependenta lor fizica, in timp ce sufera terapie comportamentala cognitiva (CBT) pentru a reduce efectele starii lor de sanatate mintala.

Dacă este tratată numai dependența și tulburările de depresie sau tulburarea bipolară continuă să persiste, este ușor pentru pacient să se recidiveze odată ce planul lor de tratament sa oprit – de aceea multe programe de diagnosticare duală durează 90 de zile în loc de cele 30 de zile tipice pentru recuperarea dependenței.

Diagnosticul dual găsește și noi modalități de a ajuta persoanele care sunt altfel dificil de tratat. Dacă o persoană suferă de simptome ale unei tulburări grave de sănătate mintală alături de dependență sau retragere, totuși numai simptomele de dependență / retragere sunt tratate, ele nu pot face niciodată o recuperare completă .

Copierea cu diagnosticul dual

Dacă tu sau un iubit te confrunți cu recuperarea dependenței alături de o boală psihică semnificativă, există câteva strategii pe care trebuie să le folosești pentru a-ți îmbunătăți șansele de a face acest lucru prin proces:

1. Fiți pregătiți pentru o recuperare îndelungată.

Recuperarea dependenței este deja un proces lung, complicat și dificil. Adăugarea unui alt strat cu tratament pentru sănătatea mintală o va face și mai mult . Dacă începi să recuperezi cu mentalitatea că vei fi mai bine după câteva săptămâni de tratament, vei deveni deziluzionat și descurajat când nu se va întâmpla așa.

În schimb, pregătiți-vă pentru o bătălie de câteva luni, cu multe sufocări și coborâșuri, și înțelegeți că cele mai multe tulburări de sănătate mintală nu sunt “vindecate” – în loc, sunt tratate și tratate pe parcursul unei vieți. Trebuie să rămâi răbdător și să accepți procesul, mai ales la cel mai dificil lucru.

2. Combinațiile sunt infinite.

Depresia afectează mai mult de 15 milioane de adulți americani , făcându-l una dintre cele mai frecvente tulburări de sănătate mintală, dar aceasta nu înseamnă că este singura condiție de sănătate care poate încuraja și complica dezvoltarea dependenței. Combinațiile de condiții mentale, condiții de dependență și, în consecință, căi de recuperare, sunt practic infinite. Aceasta înseamnă că ceea ce funcționează pentru altcineva poate să nu funcționeze în mod necesar pentru dvs. și va trebui să experimentați diferite tratamente și abordări înainte de a găsi ceva care funcționează.

3. Creați un sistem de asistență.

Încercarea de a face față numai diagnosticului dual va face totul mai dificilă decât este deja. Găsiți un sistem de asistență care vă poate ajuta prin proces; aceasta poate include prietenii, membrii familiei, colegii, cunoștințele sau alte grupuri de persoane pe care le întâlniți de-a lungul călătoriei dvs. spre recuperare. Fii sincer despre ceea ce treci și educă-i despre diagnosticul tău. Ei vor avea grijă, ajutându-vă prin unele dintre cele mai dificile părți ale procesului.

4. Nu fiecare centru de recuperare este echipat pentru diagnosticul dublu.

Există multe instituții de tratare a dependenței în Statele Unite, dar majoritatea sunt dedicate exclusiv ajutării oamenilor să se recupereze din simptome fizice și psihice ale dependenței și dependenței în sine. Numai unele centre de dependență au personalul și resursele necesare pentru a identifica tulburările de sănătate mintală care stau la baza și tratați în mod eficient pacienții cu diagnostic dublu. Cercetați-vă înainte de a vă înscrieți la un program, alegeți o locație care are resursele necesare pentru a vă recupera complet. Acest lucru este diferit pentru toată lumea.

Diagnosticul dual a ajutat deja milioane de oameni să se recupereze din dependență, în ciuda luptelor simultane cu tulburări de sănătate mintală . Asta nu înseamnă că este întotdeauna ușor sau direct, dar știind ce să vă așteptați și angajându-vă în acest proces vă poate îmbunătăți șansele de a câștiga bătălia.

Lasă un răspuns