DECIZIA CCR privind revocarea lui Kovesi

“Nu am cum să ghicesc intenţiile preşedintelui. Ce remarc însă în această săptămână după decizia CCR, am văzut o serie de declaraţii fulminante sau furibunde din partea unora şi altora, a unor ziarişti care cheamă la nesupunere civică. Dezbaterea s-a dus în zona politică, ceea ce e anormal, pentru că aici nu e o chestiune de alegere. Nu e o problemă politică, ci una juridică şi de legalitate, de respectare a Constituţiei şi a legilor în vigoare. Cred că aceasta e abordarea corectă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

Preşedintele Senatului a precizat şi că ambasadele şi-au nuanţat poziţia în acest caz.

“În ultima săptămână, nu am mai avut contacte cu nimeni (din zona diplomaţiei -n.r.) în acest sens, însă am mai avut anterior şi am constatat o puternică nuanţare în poziţiile pe care le exprimă (ambasadele -n.r.). După tam-tamul cu legile jusutiţiei, după ce ele au trecut prin filtrul CCR şi s-a văzut că nimic din ce a apărut în spaţiul public nu s-a întâmplat, adică înfrânarea luptei anticorupţie, independenţa procurorilor, atunci şi-au schimbat şi ei atitudinea”, a spus preşedintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a mai declarat că preşedintele Klaus Iohannis nu are alternativă după decizia Curţii Constituţionale. “E o mică criză constituţională care trebuie depăşită din multe motive. În primul rând, preşedintele e preocupat ca şi noi că România trebuie să preia preşedinţia Consiliului UE în 2019. Nu putem intra cu o criză în 2019. Trebuie să degajăm terenul şi chestiunea aceasta s-o lăsăm pentru trecut”, a conhis preşedintele Senatului.

Lasă un răspuns