Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) a refuzat invitaţia organizatorilor turneului de la New Haven (SUA, premii în valoare de 799.000 de dolari), pe care l-a câştigat în 2013, şi se va prezenta la US Open după doar două turnee premergătoare: Montreal (6-12 august) şi Cincinnati (13-19 august).

Turneul de la New Haven are o însemnătate aparte pentru constănţeancă. În 2013, după ce câştiga pe zgura de la Nurnberg şi Budapesta şi pe iarba de la Hertogebnosch, tânăra Simona obţinea şi primul trofeu pe hard, după o săptămână în care pierdea un singur set şi pe care o încheia cu o victorie convingătoare, 6-2, 6-2 cu Petra Kvitova. De atunci, Halep a mai participat doar la ediţia din 2014, preferând o altă abordare înaintea competiţiei de la US Open, iar organizatorii s-au gândit să o readucă pe cimentul american. Însă liderul mondial a declinat invitaţia şi nu va lua parte la turneul la care sunt înscrise, printre altele, Caroline Garcia (Franţa, 24 de ani, locul 6 WTA), Petra Kvitova (Cehia, 28 de ani, locul 7 WTA), Julia Goerges (Germania, 29 de ani, locul 13 WTA), Daria Kasatkina (Rusia, 21 de ani, locul 14 WTA) sau Ashleigh Barty (SUA, 22 de ani, locul 17 WTA).

Păstrează tradiţia

Programat între 19 şi 25 august, cu două zile înaintea startului US Open (27 august), turneul de la New Haven (categorie Premier) a încetat să mai fie o atracţie pentru Simona, care, în ultimii doi ani, a preferat să mute miza pe turneele mai importante, de categorie Premier 5, de la Montreal (5-12 august) şi Cincinnati (13-19 august). Dacă anul trecut a participat şi la Washington, planurile liderului mondial s-au schimbat, iar US Open Series va însemna pentru ea doar cele două mari competiţii, unde va continua şi lupta de la distanţă cu Caroline Wozniacki pentru şefia în clasamentul WTA.

Lasă un răspuns