Opt milioane de euro. Atât s-a investit pentru ridicarea hotelului ibis Styles, pe Calea Aurel Vlaicu, lângă Zona Industrială Vest din Arad, singurul hotel de acest gen din România. Invesţia, una privată, aparţinând omului de afaceri Alin Flavius Balaj, proprietarul cunoscutei firme Mr. FAB, are inaugurarea oficială astăzi, după ce în urmă cu patru luni a beneficiat de un soft opening.

La conferinţa de presă care a prefaţat grand opening-ul de după-masa au fost prezenţi atât proprietarul hotelului, cât şi managerul general, reprezentanţii Accor Hotel şi Orbis Hotel Group, primii fiind deţinătorii lanţului de hoteluri ibis, cei din urmă partenerii strategici pe Europa de Vest ai celor dintâi, şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

 Proprietarul hotelului a vorbit despre mândria de a deschide singurul hotel de gen din România (în ţară există mai multe hoteluri ibis Budget, dar niciun hotel ibis Styles, concept mai nou, cu un standard mai ridicat, care permite design personalizat pentru locaţie), faptul că s-a reuşit inaugurarea lui acum, la zece ani de când a decis să ridice hotelul, de sufletul, bucuria şi enegria pe care le-a pus în ridicarea acestuia. Dar mai ales despre faptul că tema aleasă pentru designul hotelului a fost industria, dată fiind plasarea investiţiei pe Calea Aurel Vlaicu (bulevard plin de investiţii majore), istoria industrială a Aradului, profilul firmei pe care o conduce de ani de zile, vecinătatea cu cea mai mare zonă industrială din municipiu şi nu numai.

„E greu de transformat industria într-o stare de veselie şi bună dispoziţie, dar sper că am reuşit cu acest hotel”, a declarat Alin Flavius Balaj.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă a vorbit despre industria hotelieră din Arad, care a avut de suferit, despre faptul că la un moment dat oraşul avea un singur hotel în care te puteai caza, de faptul că atunci când merge la Bucureşti alege să stea la ibis (şi datorită constrângerilor bugetare impuse în administraţie), de şansa pe care o au hotelierii din Arad şi faptul că mai este loc pe piaţa hotelieră chiar şi după ridicarea acestui hotel, în condiţiile în care, conform calculelor făcute, nevoia de cazare pentru anul 2021, când Timişoara va deveni capitală culturală europeană, e greu de acoperit.
Edilul a insistat însă pe faptul că acest hotel este cel mai mare hotel privat construit în toată istoria Aradului şi i-a felicitat pe proprietari.

Reprezentanta Accor Hotel a vorbit despre cele 25 de branduri de hotel pe care le deţine compania, de cele 100 de ţări în care sunt prezenţi, de cele 4.300 de hoteluri răspândite în toată lumea şi de partenerul lor strategic pe Europa de Est, Orbis Hotel Group, cu o prezenţă de 126 de hoteluri în 16 ţări. A vorbit şi de ibis Hotel Styles ca brand economic nestandardizat al cărui concept de bază îl constituie designul şi bunadispoziţia. A felicitat, desigur, realizarea de la Arad şi a amintit că şi în acest caz vorbim tot de o franciză.

Managerul hotelului a prezentat datele de bază ale acestuia: 72 de camere, trei meeting room-uri şi o sală multifuncţională, loc de joacă pentru copii etc. Echipa hotelului este formată din peste 40 de angajaţi, hotelul urmând să deservească atât clienţi de tip business, cât şi pe cei aflaţi în tranzit.

Fiind peste hotelurile ibis Budget, ca standard, hotelul din Arad va avea tarife dinamice, situate undeva la 50-60 euro pe noapte, camera single.
Grand opening-ul de miercuri a fost gândit la modul grandios: petrecerea programată să înceapă la ora 18.00 şi să se încheie a doua zi, a fost concepută a se desfăşura pe trei nivele şi va fi condimentată cu o serie întreagă de surprize.

Lasă un răspuns