Destin frânt la 27 de ani, într-un accident. Şoferul scria pe Facebook, la volan

Un arădean de 27 de ani, care scria pe Facebook în timp ce conducea propria-i maşină, a intrat într-un TIR. A paralizat, iar după câteva zile a murit. Vă prezentăm o poveste dureroasă și o lecție de viață!

O clipă de neatenție, o fracțiune de secundă a făcut ca destinul unui tânăr arădean de doar 27 de ani să fie curmat. S-a întâmplat în urmă cu două săptămâni, pe 19 iunie, când arădeanul se afla la volanul autoturismului său și venea de la Timișoara înspre Arad. Atenție, aflat la volan, tânărul era pe Facebook de pe telefon. Adică nu vorbea la telefon… scria. S-a izbit violent de un autotren, a rămas paralizat, a fost transportat la un spital din Cluj-Napoca și… a murit. Un destin curmat violent din cauza unui telefon.

Deoarece mai toți șoferii vorbesc la telefon atunci când conduc – fiind inconștienți de faptul că o secundă de neatenție îi poate costa viața, atât pe ei, cât și alte suflete nevinovate –, am decis să îi spunem povestea acestui tânăr. Vă mai aducem aminte de accidentul din 22 mai, când șoferul unui microbuz, care era live pe Facebook, a intrat în plin într-un alt autovehicul, luând cu el alte opt suflete nevinovate şi lăsând orfani 17 copii.

A prins drag de radio

Dar să ne întoarcem în timp, în urmă cu câteva luni de zile. Tânărul a început să asculte Radio Arad și așa a început să prindă drag de muzica populară. „În urmă cu aproximativ o lună și jumătate, tânărul mi-a cerut pritenia pe Facebook”, ne spune Nicoleta Pavel, realizator de emisiuni la Radio Televiziunea Arad. „Mi-a spus că apreciază foarte mult emisiunea noastră și că până atunci nu asculta deloc muzică populară. Am rămas prieteni și mai vorbeam din când în când pe Facebook”, completează Nicoleta.

Paralizat la spital

A urmat o perioadă în care nu au mai vorbit, însă în urmă cu aproximativ două săptămâni, în 18 iunie, tânărul îi scrie din nou Nicoletei. Adoua zi, pe 19 iunie, Nicoleta află cu stupoare că tânărul se află pe patul spitalului din Cluj-Napoca, paralizat. A avut un accident cu mașina. Tânărul i-a spus că a mers să își ducă mama cu autoturismul la Timișoara, a lăsat-o acolo la niște rude și s-a întors spre Arad. Din nefericire, pe drum, la volan, acesta purta o conversaţie scrisă pe telefon, pe Facebook, cu o tânără care îi tot scria. Atenție, nu vorbea la telefon, ci scria pe telefon! A intrat din plin într-un TIR. A rămas paralizat…

„Mi-am distrus viața!”

Iată ce îi scrie tânărul realizatoarei Radio Televiziunii Arad: „Eram atent pe telefon și m-am băgat într-un TIR. Am dus-o pe mama mea la Timișoara. Am lăsat-o la o rudă. Am paralizat… mi-am distrus viața. Nu mai pot umbla. Mi-au dat amendă. Mi-a mai dat și ăla ce conducea doi pumni. Eu eram leșinat pe jos. Permis nu mai am. Eu am venit singur din Timișoara la Arad, noroc că nu a fost mama mea cu mine”.

I-a cerut să îi cânte la telefon

În urmă cu o săptămână de zile, Niocoleta a vorbit din nou cu tânărul. Au vorbit mult, aproape toată noaptea… Tânărul a rugat-o chiar să îi cânte la telefon. Din nefericire, se pare că în acea noapte, după ce a vorbit cu arădeanca, tânărul și-a dat duhul. În data de 27 iunie, într-o zi de miercuri, Nicoleta primește un mesaj de pe numărul de telefon al tânărului: „Bună, nu știu cine ești. Eu sunt mama lui… din păcate s-a stins”.

Nu vă jucați cu viața la volan!

Un simplu experiment, o simplă ieșire prin oraș vă va demonstra că mai toți șoferii vorbesc la telefon. Vorbitul la telefon distrage atenția de la condus, iar dacă mai vorbim și de viteză, premisele unui accident cresc enorm de mult. De ce a ales Nicoleta Pavel să transmită povestea cruntă a acestui tânăr? „Pe mine m-a impresionat povestea acestui tânăr de doar 27 de ani și doresc să trag un semnal de alarmă tuturor șoferilor că un moment de neatenție îi poate costa viața. Fiți atenți și vigilenți, nu folosiți telefonul când conduceți! Viața este mult prea scumpă!”, a declarat pentru Jurnal arădean/Aradon, Nicoleta Pavel.

Lasă un răspuns