Dezastru pentru Wozniacki la Wimbledon, veste excelentă pentru Simona

Simona Halep va păstra numărul unu mondial şi la finele turneului de la Wimbledon, indiferent de rezultatul pe care îl va înregistra la All England Club, după ce daneza Caroline Wozniacki a fost învinsă, miercuri, în turul secund al celui de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului, de către reprezentanta Rusiei, Ekaterina Makarova (scor 6-4, 1-6, 7-5).

Wozniacki a avut o zi de coşmar: a fost ţinta atacurilor unui roi de furnici zburătoare, s-a trezit cu sâcâitoarele insecte pe corp, cozoroc şi în păr, a cerut în zadar întreruperea partidei, iar adversara sa, Ekaterina Makarova i-a făcut zile fripte cu serii de game-uri incredibile, reuşind la final să o scoată şi din cursa pentru numărul unu mondial.

“Vreau să mă concentrez pe tenis, nu vreau să mănânc insecte! Sunt în părul meu, în gura mea! Putem să facem ceva?”,
Caroline Wozniacki, în timpul partidei din turul doi la Wimbledon 2018

Semifinalista din 2015 de la Australian Open a evadat pe tabelă în start de meci, până la 5-1. Toată furia adunată din cauza invaziei zburătoarelor şi refuzul arbitrului de a întrerupe meciul a fost canalizată de Caroline Wozniacki pentru o revenire parţială în primul set, câştigat totuşi de Makarova cu 6-4 şi o desprindere clară în al doilea, la 5-0. În 29 de minute, Wozniacki egalase la seturi, doar pentru a se vedea din nou luată tare de rusoaică: 5-1 în decisiv.

Ce a urmat rivalizează cu duelul Gabi Ruse – Agnieszka Radwanska: Makarova a servit la 5-2, dar nu a ajuns la minge de meci, a mai făcut-o apoi o dată la 5-4, unde a ratat patru mingi de meci, iar Wozniacki a egalat scorul la 5-5. Ekaterina Makarova a câştigat totuşi partida, cu break la 15 pe serviciul danezei Wozniacki, în două ore şi 9 minute de joc.

jucătoare din Top 10 se mai află în acest moment în cursa pentru titlul de la Wimbledon: Simona Halep, Garbine Muguruza, Karolina Pliskova, Venus Williams şi Angelique Kerber

Lasă un răspuns