Diagnosticată cu hernie de disc, Simona Halep ratează Turneul Campioanelor

Simona Halep a anunţat, marţi, printr-un mesaj postat pe twitter, că suferă de hernie de disc, iar ProSport a încercat să afle cât timp ar putea petrece departe de teren liderul mondial, dar şi dacă participarea la Turneul Campioanelor (21-28 octombrie) e pusă sub semnul întrebării. Din primele informaţii, un verdict clar se va da după ce se va afla gravitatea exactă a accidentării, dar Simona ar putea fie să rateze prezenţa la Singapore, fie să fie nevoită să joace cu infiltraţii.

Contactat de ProSport, unul dintre apropiaţii Simonei a făcut anunţul îngrijorător: tratamentul pentru ameliorarea durerilor durează cel puţin două săptămâni, ceea ce înseamnă că, dacă are noroc, Halep ar putea fi aptă din nou cu doar câteva zile înaintea Turneului Campioanelor de la Singapore. În acest moment, participarea la turneul de la Moscova (15-21 octombrie) e exclusă, iar singura şansă a Simonei pentru a juca la Singapore sunt injecţiile: “În mod excepţional, poate juca la Turneul Campioanelor cu infiltraţii cu cortizon eco sau cortizon rengen. Dar e nevoie de 10 sau 12 şetinţe”, spune un om din anturajul Simonei.

“E anormal că a jucat. Nu poţi face sport de performanţă în puseu acut, recuperarea durează cel puţin două luni”

Pentru a completa tabloul, ProSport a stat de vorbă cu un medic specialist în sport, iar concluziile sunt, de asemenea, îngrijorătoare. Simona nu ar fi trebuit să forţeze la Wuhan şi Beijing şi, dacă accidentarea e una gravă, şi-ar putea reveni în două luni: “Nu toate herniile de disc trebuie operate. Dacă s-a rupt fragmentul din disc şi a migrat, a căzut şi apasă pe măduvă, pe terminaţii nervoase, uneori trebuie operată. La handbal, Steluţa Luca a avut o problemă de genul acesta. S-a dus la Viena la vremea respectivă, dar acum se poate face şi în România. Se infiltrează o substanţă, un antiinflamator, un derivat de cortizon pentru a scădea inflamaţia. Apoi, cu fizioterapie, cu gimnastică de recuperare, poţi să scapi de intervenţia chirurgicală.