Paul Gascoigne (51 de ani) a dat din nou de probleme, după o perioadă în care a stat departe de ele şi de lumina reflectoarelor. Luni, agenţia Reuters a dezvăluit că fostul mare mijlocaş englez este acuzat de agresiune sexuală, o faptă pe care ar fi săvârşit-o în urmă cu trei luni, într-un tren.

Pe 20 august, Gascoigne a ajuns în custodia poliţiştilor englezi în gara Durham, fiind acuzat de agresiune sexuală împotriva unei femei a cărei identitate nu a fost făcută publică: “Gascoigne va apărea în faţa instanţei luna viitoare. Este cercetat pentru asalt sexual asupra unei femei, la bordul unui tren care mergea de la York la Durham”, a anunţat purtătorul de cuvânt al forţelor de ordine britanice.

La scurt timp de la apariţia ştirii, Gascoigne a reacţionat: “Sunt supărat pentru asta, deoarece respect toate femeile. Am o mamă, două surori, două nepoate şi o fiică, deci de ce aş agresa sexual o femeie? Sunt bucuros, însă, că toţi cei pe care-i cunosc ştiu că nu e adevărat”, a scris “Gazza”, într-un mesaj publicat pe contul personal de twitter.

Gascoigne lăsase în spate trecutul tumultuos

Problemele cu băutura şi viaţa agitată păreau să fie de domeniul trecutului pentru fostul mare mijlocaş englez. Ajuns la 51 de anii, Gascoigne a trecut printr-o transformare evidentă, iar presa din Anglia a publicat o fotografie care spune totul despre lungul drum parcurs de “Gazza”.

Un mijlocaş talentat, dar pe care viaţa extrasportivă l-a împiedicat să-şi atingă potenţialul maxim, Gascoigne a ţinut, de-a lungul anilor, primele pagini ale ziarelor din Anglia din cauza problemelor cu drogurile şi alcoolul. În timpul, dar şi după finalul carierei de fotbalist, cel poreclit “Gazza” a devenit un “client” al presei engleze şi puţine au fost dăţile în care nu i-a lăsat pe mulţi cu gura căscată prin apariţiile sale şocante.

Anul trecut, însă, situaţia s-a schimbat la 180 de grade, iar despre Gascoigne se poate spune fără nicio problemă că a început o nouă viaţă. Fără droguri, fără alcool, fără depresie, după o perioadă petrecută la dezintoxicare, englezul a fost fotografiat la un eveniment din Anglia, iar surpriza nu a fost deloc mică. Un alt Gascoigne a apărut, practic, în faţa fanilor şi fotografilor!

Iar anul decisiv pentru viaţa lui Gascoigne a fost 2017, când fostul mare internaţional englez a ajuns la dezintoxicare pentru a scăpa de problemele pentru alcool. Atunci, Terry Baker, agentul său, trăgea semnalul de alarmă: “Face mari eforturi pentru a se vindeca de demonii alcoolului. Eu nu sunt credincios, dar voi, cei care sunteţi, rugaţi-vă pentru el”.

În două decenii în care a fost “victima” alcoolului şi a drogurilor, Gascoigne a fost protagonistul unor scandaluri care au făcut înconjurul presei britanice. Când nu se îmbăta şi nu era fotografiat în ipostaze care nu-i fac cinste, fostul mijlocaş se ocupa singur de crearea unor situaţii urâte. Pe final de 2016, “Gazza” a provocat un scandal monstru într-un hotel din Londra şi a sfârşit la spital, după ce s-a îmbătat şi a fost lovit de un bărbat nervos pe comportamentul său agresiv.

Lasă un răspuns