Doi șoferi de tir români au murit în Austria

Doi români, șoferi de tir, în vârstă de 45 și 50 de ani, au murit ieri, într-un accident petrecut pe o autostradă din Austria, în apropiere de Graz.

Joi, în jurul orei 13:30, pe Autostrada Pyhrn (A9) din Austria, în zona localității Inzersdorf im Kremstal, în apropiere de Graz, s-a petrecut un accident rutier în urma căruia doi cetățeni români, un șofer de tir și un însoțitor, și-au pierdut viața.

Conform poliției din Austria, citată de portalul laumat.at, „un șofer sloven în vârstă de 54 de ani și unul sârb, în vârstă de 31 de ani, au oprit pe banda de urgență a autostrăzii, din cauza unui ambuteiaj în trafic. Un șofer român, în vârstă de 45 de ani, nu se știe încă din ce motive, nu a reușit să oprească la timp autocamionul pe care îl conducea și s-a ciocnit violent de remorca autocamionului condus de șoferul de 31 de ani, care la rândul său a fost proiectat în remorca autocamionului condus de slovenul de 54 de ani”.

Șoferul sârb și cel sloven au fost transportați la spitalul din Kirchdorf im Kremstal, cu răni ușoare. Aceeași sursă precizează că cei doi șoferi români au rămas încarcerați în fiarele autocamionului, operațiunea de evacuare durând aproximativ trei ore. „Când forțele au reușit să îl scoată pe șofer dintre fiarele mașinii, aceștia au văzut o altă tragedie: un bărbat de 50 de ani se afla pe locul din dreapta. Ambii au fost răniți grav. Pentru amândoi s-au făcut manevre de resuscitare, dar nu au putut fi salvați”, declară poliția austriacă, citată de aceeași sursă.

Traficul pe A9 a fost blocat timp de mai multe ore, pe direcția de mers înspre Graz. Se pare că cei doi români erau angajați ai unei companii de transport ce își are sediul în orașul Mediaș, din județul Sibiu.

Lasă un răspuns