DOLIU LA PRO TV! FLORIN CALINESCU A CONFIRMAT ZVONURILE! “S-A STINS. AM AFLAT ACUM 10 MINUTE”

Actorul Rudy Rosenfeld s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani, iar colegul său, Florin Călinescu, a ținut să transmită un mesaj celui care a jucat în ”Tanti Florica”, la Pro TV.

Lumea teatrului din România a pierdut un actor valoros. Rudy Rosenfeld a murit la vârsta de 77 de ani. Regretatul artist a dat viață mai multor personaje de-a lungul carierei sale, iar rolul din “Tanti Florica” în care a jucat alături de Florin Călinescu a fost unul de excepție. Anunțul vine la doar câteva ore după ce s-a aflat că solistul formației “Odeon” a murit la 67 de ani.

Florin Călinescu a transmis un mesaj în memoria colegului său.

Dragă Rudy Rosenfeld

Timpul petrecut cu tine pentru’Tanti Florica’, este un privilegiu unic. 
Îți multumesc!’,  a fost mesajul transmis de Florin Călinescu după moartea fostului coleg. Actorul va fi înmormântat duminică sau luni, la Cimitirul Evreiesc Filantropia din Bucureşti.

Vestea morții a fost confirmată de PR-ul Teatrului Evreiesc de Stat, Oana Nae, potrivit libertatea.ro.

“A murit, într-adevăr, ieri, la ora 17:00”, a mărturisit Oana Nae, conform sursei citată mai sus.

Colegii de breaslă îi plâng dispariția, iar unii dintre ei și-au exprimat regretele în mesaje emoționante postate pe Internet. Printre aceștia se numără și regizorul Erwin Şimşensohn.

“S-a stins. Am aflat acum 10 minute. Nu am cuvinte. Doar lacrimi. L-am iubit ca pe un bunic”, a scris Erwin Şimşensohn pe o rețea de socializare.

Rudi Rosenfeld s-a născut pe 5 august 1941. Potrivit site-ului Teatrului Evreiesc de Stat, în stagiunea actuală el juca în mai multe spectacole: rolul Mlotek în “Dumnezeul Răzbunării”, Lazerovitch în “Varşovia: Ghid Turistic”, Şalom Alehem în “De la Caragiale la Şalom Alehem”, Gottlieb Meisel în „Musca Spaniolă”, Rabin, Treitl în “Yentl”, Isruel în “Stele Rătăcitoare”, Schwartzkopf în “Păpuşarul”.

Rudy Rosenfeld, înmormântare

Reprezentanții Teatrului Evreiesc de Stat precizează că înmormântarea va avea loc duminică, 26 august, la Cimitirul Sefard. Actorul a fost distins recent cu Ordinul Naţional “Pentru Merit” în grad de Ofiţer de către Președintele țării.

“Marele nostru actor Rudy Rosenfeld ne-a părăsit în cursul zilei de ieri (24 august), luând cu sine o parte esenţială din istoria Teatrului Evreiesc de Stat, dar şi a teatrului de limbă idiş. (…) Înmormântarea va avea loc duminică, 26 august, de la ora 13.00, la Cimitirul Sefard (str. Giurgiului, nr. 2, vis-a-vis de Cimitirul Bellu Ortodox, stația de metrou Eroii Revoluției). Fie-i memoria binecuvântată!”, anunță reprezentanții Teatrului Evreiesc de Stat într-o postare pe Facebook.

Lasă un răspuns