Donald Trump acuză FBI că ar fi spionat ilegal campania sa prezidenţială

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat duminică pe Twitter că se pare din ce în ce mai mult că autorităţile americane au spionat ilegal campania sa pentru scrutinul prezidenţial din 2016, în contextul în care FBI a publicat documente despre fostul său consilier de campanie Carter Page.

Mesajul lui Trump a fost postat la scurt timp după ce FBI a publicat sâmbătă mai multe documente despre Carter Page ca parte a unei anchete privind posibila colaborare a acestuia cu Guvernul rus pentru a submina alegerile, relatează agenţia Reuters.

Trump a afirmat că aceste documente confirmă fără îndoială că “Departamentul «Justiţiei» şi FBI au indus în eroare instanţele”.

„Se pare din ce în ce mai mult că campania electorală Trump pentru preşedinte a fost spionată (supravegheată) ilegal în avantajul politic al escroacei Hillary Clinton şi al DNC (Comitetul Democrat National al Partidului Democrat)”, susţine preşedintele SUA într-un mesaj pe Twitter.

Potrivit documentelor publicate sâmbătă, „FBI crede că eforturile Guvernului rus sunt coordonate cu Page şi posibil alţi indivizi asociaţi cu” campania Trump.

Page a negat că ar fi colaborat cu Rusia şi nu a fost încă inculpat pentru vreo infracţiune.

Lasă un răspuns