Donald Trump atacă dur Google: „Ei trunchiază rezultatele şi controlează ce vedem sau nu putem vedea“

Preşedintele american Donald Trump a atacat dur Google, acuzând marţi gigantul online că „suprimă ştirile bune“ dând în schimb vizibilitate doar articolelor „false“ în care este atacat, situaţie care este „foarte serioasă“ şi care „nu va rămâne aşa“. Casa Albă a anunţat că analizează posibilitatea introducerii unor reglementări privind căutările online.

Preşedintele SUA şi-a exprimat nemulţumirea pe reţeaua socială Twitter prim mesaje care au fost publicate la 5:30 dimineaţa, relatează portalul techcrunch.com.

„Rezultatele la căutarea pe Google după «ştiri Trump» arată doar articole ale Presei Ştirilor False (fake news media, n.red). Cu alte cuvinte, Google trunchiază rezultatele, şi pentru mine, şi pentru alţii, astfel încât aproape toate articolele şi ştirile să fie negative. (…) 96% din rezultatele la «ştiri Trump» sunt de la presa naţională de stânga, foarte periculos. Google şi alţii suprimă vocile conservatorilor şi ascund informaţii şi ştiri care nu sunt negative. Ei controlează ce putem vedea sau nu putem vedea. Este o situaţie foarte serioasă – pe care o vom aborda“, a ameninţat Donald Trump.

Reprezentanţii Google au respins acuzaţiile: „Motorul nostru de căutare nu este utilizat pentru a stabili o agendă politică. Nu alterăm rezultatele căutărilor spre o anume ideologie politică“.

Larry Kudlow, directorul Consiliului Economic Naţional de la Casa Albă, a anunţat ulterior că Administraţia SUA analizează posibilitatea introducerii unor reglementări care să vizeze Google, informează agenţia de ştiri Dpa.

Ulterior, Trump a avertizat giganţii online că ar “trebui să aibă grijă”, acuzând aceste companii că nu sunt corecte faţă de un segment larg al populaţiei.

“Google, Twitter şi Facebook, calcă pe un teritoriu foarte, foarte tulbure şi trebuie să aibă grijă”, le-a spus Trump reporterilor la Casa Albă.

Lasă un răspuns