Donald Trump condamnă atacurile la adresa presei după ce un cameraman al postului BBC a fost agresat la un miting al preşedintelui american

Preşedintele SUA, Donald Trump, a condamnat atacurile la adresa jurnaliştilor după ce un simpatizant al liderului de la Casa Albă l-a agresat pe un cameraman al postului BBC, în cursul unui miting în Texas al preşedintelui.

Preşedintele “condamnă toate actele de violenţă împotriva oricărui individ ori grup de persoane – inclusiv membri ai presei”, se afirmă într-un comunicat dat publicităţii marţi de Casa Albă, care însă nu menţionează incidentul violent ce a avut loc luni, în cursul unui miting la El Paso.

Donald Trump a criticat în repetate rânduri instituţiile media care potrivit acestuia realizează “ştiri false” citând surse anonime ce exprimă opinii negative despre el, afirmând că jurnaliştii sunt “cea mai de jos speţă a umanităţii” şi “duşmanii poporului”, iar presa este “periculoasă şi bolnavă” sau “dezgustătoare”.

BBC a relatat că un individ, care părea în stare de ebrietate, l-a împins şi înjurat pe cameramanul Ron Skeans, în cele din urmă susţinătorul preşedintelui Trump a fost imobilizat şi dat afară de la miting.

“Eşti în regulă? Este totul în regulă?”, a întrebat Trump când a observat incidentul, după care a făcut un gest aprobator cu degetul mare către cameraman.

În urma acestui incident, BBC a cerut Casei Albe să revizuiască măsurile de securitate pentru jurnaliştii care participă la evenimentele preşedintelui Trump.

Într-o scrisoare trimisă Casei Albe, BBC a comunicat că zona rezervată presei nu era supravegheată şi agenţii de securitate nu au încercat să intervină în timpul incidentului.

Echipa de campanie a preşedintelui Trump a mulţumit agenţilor de securitate şi ofiţerilor de poliţie care au acţionat rapid şi l-au dat afară pe agresor.La rândul său, Jeremy Hunt, ministrul britanic de Externe, a condamnat agresarea unui cameraman al postului BBC în cursul unui miting în Texas al preşedintelui american, informează cotidianul The Guardian.  “Nu este niciodată acceptabil când jurnaliştii şi cameramanii sunt atacaţi doar pentru că îşi fac treaba”, a declarat şeful diplomaţiei britanice. “Există o problemă mai amplă aici, anume că 80 de jurnalişti au fost ucişi, anul trecut, în întreaga lume doar pentru că îşi făceau treaba”, a mai afirmat Hunt, adăugând: “Suntem foarte îngrijoraţi în legătură cu acest lucru”. Agresiunea a fost condamnată şi de numeroase instituţii media şi organizaţii pentru drepturile omului, unele critici îndreptându-se şi spre Donald Trump, care în repetate rânduri a afirmat despre jurnalişti că sunt “duşmanii poporului”.

Lasă un răspuns