Preşedintele american Donald Trump va semna un ordin prin care va cere Gărzii Naţionale să ajute la protejarea frontierei cu Mexic, a informat secretarul Securităţii Naţionale, Kirstjen Nielsen, relatează site-ul agenţiei Reuters.

“Preşedintele a sugerat că Departamentul de Apărare şi Departamentul Securităţii Naţionale ar trebui să lucreze împreună cu guvernatorii noştri pentru a trimite Garda Naţională la frontiera din sud-vest pentru a ajuta patrula de graniţă”, a declarat Nielsen.

“Preşedintele va semna un ordin”, a adăugat el.

Preşedintele Donald Trump a anunţat, marţi seară, că intenţionează să trimită militari americani la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, înainte de construirea zidului, pentru a împiedica trecerea imigranţilor.

Donald Trump a promis în campania electorală că va construi un zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, precizând că lucrările vor fi suportate de autorităţile mexicane. Administraţia din Mexic a anunţat că nu va plăti nimic pentru zidul de la frontieră. Liderul de la Casa Albă a evocat chiar posibilitatea retragerii Statelor Unite din Tratatul Nord-American de Liber Schimb, dacă Mexicul nu va lua măsuri pentru combaterea imigraţiei.

 

Lasă un răspuns