Două ambulanțe s-au ciocnit la Semlac

Două ambulanțe, una privată și una din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță, s-au ciocnit pe raza localității Semlac.

Tamponarea s-a produs luni, 2 iulie, pe raza localității Semlac, în jurul orei 17:15. Este vorba de un echipaj medical al ambulanței Arad și o ambulanță privată care transporta pacienți la dializă. Din informațiile pe care le deținem am aflat că echipajul ambulanței, unul de tip B2 (cu asistent și ambulanțier) se deplasa spre Șeitin, la o intervenție, cu semnalele acustice și luminoase pornite. La un moment dat, șoferul de pe ambulanță a observat că de pe o stradă laterală vine spre el o mașină de transport a unei ambulanțe private care transporta pacienți dializați, pacienți care se aflau în mașină.

„Șoferul de pe ambulanța care era în misiune a încercat să evite coliziunea, în sensul că, drumul fiind liber, a intrat pe banda de contrasens, tocmai pentru a se îndepărta de ambulanța privată”, a declarat pentru Jurnal arădean/Aradon, dr. Mircea Merea, directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Arad. Nu a fost suficient, însă a fost destul pentru a evita o tragedie. Ambulanța din cadrul SJA a fost izbită în partea din spate dreapta. Dacă șoferul din cadrul SJA nu ar fi accelerat și nu ar fi intrat pe contrasens puteam să vorbim acum de victime – din prisma faptului că în cea privată erau pacienți. Ambulanța privată ar fi intrat din plin în partea laterală, impact care ar fi făcut ca ambulanța SJA să se răstoarne.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Claudia Iuga ne-a comunicat că „autospeciala SJA mergea pe un drum cu prioritate, iar la interesecția cu un drum fără prioritate de pe care venea o ambulanță privată s-au tamponat. Șoferul de pe ambulanța privată a frânat, însă din cauza pietrișului a derapat”.

Din fericire, nu există nicio victimă umană și niciun rănit în urma accidentului ci doar pagube materiale pentru ambele ambulanțe.

Lasă un răspuns