Dragnea, despre înmulţirea mesajelor anti-PSD, inclusiv cel de pe câmp

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, în legătură cu mesajele obscene anti-PSD, că sunt mulţi colegi în partid “cărora le freamătă mâinile să vină şi ei cu o contra sau cu contra-replici”, deoarece fiind o formaţiune mare există “foarte multă inventivitate”.

“Este o campanie mizerabilă, şi arată la ce nivel, cât de adânc s-au dus în mocirlă toţi adversarii noştri politici. Asta este tot ce vă pot spune. Asta înţeleg ei din politică. Ei nu pot propune, şi nu au propus niciodată ceva coerent, ceva sănătos pentru români, aşa cum noi nu numai că am propus, ci facem, şi toate se văd, şi au ajuns la această situaţie. Sigur că sunt mulţi colegi de-ai noştri cărora le freamătă mâinile să vină şi ei cu o contra sau cu contra-replici, pentru că fiind un partid mare există foarte multă inventivitate. Eu zic că, totuşi, este mai bine să ne uităm la acest spectacol”, a afirmat, marţi, liderul PSD, Liviu Dragnea, la Parlament.

Întrebat dacă oamenii care au lansat astfel de mesaje sunt organizaţi politic sau sunt membri ai partidelor de Opoziţie, Liviu Dragnea a răspuns afirmativ.

Un mesaj cu conţinut obscen la adresa PSD a fost scris de doi protestatari din Cluj-Napoca pe un deal situat la 40 de kilometri de municipiu, cu litere pe o lăţime de 60 de metri, să poată fi citit din avion. Cei doi au discutat cu poliţiştii din Apahida, duminică, şi au concluzionat că mesajul rămâne scris până când va fi lucrat terenul. Un alt mesaj, preluat din Sibiu, a fost scris pe un deal din Sâmboleni.

Sorin Bobiş, unul cei doi oameni care au scris mesajul pe câmp, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că le-a explicat poliţiştilor că mesajul de pe deal nu a fost o trivialitate adresată cuiva, ci a fost vorba despre un mesaj-protest preluat de la românii veniţi din străinătate.

”Am prezentat cel mai mare banner din lume, care se întinde pe circa două hectare, pe un deal la circa 40 de kilometri de Cluj-Napoca, la jumătatea distanţei faţă de Reghin, între Zorenii de Vale şi Cămăraşu. Este scris un mesaj pe o proprietate particulară, o mirişte, aparţinând prietenului meu Alexandre Lacaille, cu care l-am realizat împreună joi. O literă are 60 de metri, am realizat cu un tractor cu un utilaj numit cultivator, care este ca o grapă. Noi am preluat mesajul românilor care au venit din străinătate la adresa PSD şi am încercat să îl facem la o scară mai mare. Se poate vedea din avion de către cei care aterizează la Cluj-Napoca sau la Târgu Mureş”, a spus Bobiş.

Sorin Bobiş a mai declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că a fost citat pentru duminică la Postul Poliţie din Apahida pentru explicaţii privind mesajul scris pe deal.

„Am fost citat împreună cu prietenul meu francez Alexandre Lacaille pentru duminică la Postul de Poliţie din Apahida pentru explicaţi privind mesajul scris. Poliţiştii ne-au sugerat să ştergem mesajul. Vom vedea ce vom face”, a mai spus Bobiş.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Cluj, acţiunile poliţiştilor au avut un scop preventiv, „întrucât fapta ar putea fi încadrată în categoria contravenţiilor prevăzute de Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”.

„Discuţia telefonică dintre poliţist şi aceştia (persoanele care au scris mesajul pe deal – n.r.) a fost una principială, în scopul conştientizării faptului că acţiunea lor ar putea avea consecinţe juridice. Persoanele au fost invitate la sediul poliţiei pentru clarificarea tuturor aspectelor legate de realizarea acestui mesaj şi difuzarea lui în spaţiul public”, a transmis reprezentanţii Poliţiei Cluj.

Sorin Bobiş a organizat în 10 ianuarie Marşul Speranţei de la Cluj-Napoca spre Bucureşti, ca protest faţă de modificările la legile justiţiei, iar în 21 iunie a iniţiat un protest non-stop în Piaţa Unirii din municipiu, unde au fost instalate 11 corturi. Protestatarii au anunţat că vor rămâne în piaţă până la căderea Guvernului Dăncilă.

Lasă un răspuns